

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
AGF Trendcafé: Is Milieukeur ook (bio)logisch?
Tholen - Supermarkten leggen, mede onder invloed van NGO's, de lat hoger met betrekking tot duurzaamheidscriteria. Ook de consument lijkt steeds vaker voor biologisch te kiezen. Het duurzaamheidskeurmerk Milieukeur, ook bekend onder de internationale naam PlanetProof, stond daarom afgelopen bijeenkomst van AGF Trendcafé centraal. PlanetProof werd tegen het licht gehouden en afgezet naast het Europese biologisch en het Eko keurmerk.
Klik hier voor de fotoreportage.

Miriam van Bree van Bionext en Daan van Empel van GroentenFruit Huis geven een toelichting over (bio)keurmerken
Na een toelichting door twee keurmerkexperts ontspon zich een levendige discussie tussen telers, afzetorganisaties en retailers. Is Milieukeur ook Biologisch? Wat betekent het voor de telers en de prijzen? Moet je er als handelshuis voor kiezen? Wie draagt de kosten? Willen we het keurmerk op de verpakking? "We zijn de diepte ingegaan", concludeerde Maurice Wubben die samen met Wilma van den Oever van het GroentenFruit Huis het AGF Trendcafé organiseerde.
Plaats van handeling was De Beleving in Zeewolde, een biologische proeftuin waar door Bio Brass een stuk of 8 verschillende gewassen worden geteeld. Gerjan Snippe (rechts op de foto) vertelde over de biologische vollegrondsteelt en stak daarbij zijn enthousiasme voor rode bieten niet onder stoelen of banken. Het was dan ook geen toeval dat rode biet weer aan bod kwam bij het volgende onderdeel van het trendcafé: een kookwedstrijd.
Na een uitleg van Eric Vos, uitbater van kook- en vergaderstudio De Beleving over rode biet - wat kun je ermee en welke smaken zijn vrienden van de rode biet - gingen de deelnemers in tweetallen met de bieten aan de slag en voegden er als echte chefkoks zoetjes, zuurtjes, knapperigheid en romige zaken aan toe. Iedereen wilde met het beste en mooiste voorgerecht voor de dag komen. Vervolgens genoten deelnemers van elkaars gerechten en het door Eric samengestelde diner en werd nagepraat over de keurmerken, persoonlijke en sector nieuwtjes.
Genieten van elkaars voorgerechten
Klik hier voor de fotoreportage.
Publicatiedatum:
Auteur:
Ellis Tichem
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-17 12,5 jaar Biojournaal - terugblik op de eerste publicatieweek
- 2023-03-17 BD-Totaal bestaat vandaag 30 jaar
- 2023-03-17 Koninklijke Paardekooper Group benoemt nieuwe CEO
- 2023-03-17 Jan Derck van Karnebeek is nieuwe CEO van FrieslandCampina
- 2023-03-16 Nenco Food Group neemt Glutenvrij Reform Le Poole over
- 2023-03-16 Nieuwe bio-winkel, lichte ontmoetingsplek
- 2023-03-15 ACM in jaarverslag: "Markten werken niet vanzelf goed"
- 2023-03-15 BDV kiest Johann Tappeiner als nieuw erebestuurslid
- 2023-03-15 Bas Rüter van Rabobank naar Stichting Landschap Noord-Holland
- 2023-03-15 Oogst haalt ruim 50.000 euro op tijdens tweede succesvolle crowdfunding
- 2023-03-14 Minister Adema bezoekt Enza Zaden en maakt kennis met groenteveredelingssector
- 2023-03-14 Land van Ons-oprichter Franke Remerie neemt time-out, Janneke Hoekstra pakt over
- 2023-03-14 Uitbreiding distributiecentrum Bergfood
- 2023-03-09 Freshclusive opent binnen jaar na start nieuwbouw in Aalsmeer
- 2023-03-09 "Veel bedrijven kampen met een tekort aan kwaliteitsmanagers"
- 2023-03-08 Bayern München-speler Thomas Müller investeert in Organic Garden
- 2023-03-03 "Hulp aan Oekraïne is - ook na een jaar - nog steeds nodig"
- 2023-02-28 "De nieuwe kantine voor de hulpboeren is nu echt een rustgevende plek"
- 2023-02-24 Odin Foodcoop en Caring Farmers gaan samenwerken aan voedseltransitie
- 2023-02-21 "Coöperatieve biologische teelt en nieuwe ecologische trends"