
AGF Trendcafé: Is Milieukeur ook (bio)logisch?
Tholen - Supermarkten leggen, mede onder invloed van NGO's, de lat hoger met betrekking tot duurzaamheidscriteria. Ook de consument lijkt steeds vaker voor biologisch te kiezen. Het duurzaamheidskeurmerk Milieukeur, ook bekend onder de internationale naam PlanetProof, stond daarom afgelopen bijeenkomst van AGF Trendcafé centraal. PlanetProof werd tegen het licht gehouden en afgezet naast het Europese biologisch en het Eko keurmerk.
Klik hier voor de fotoreportage.

Miriam van Bree van Bionext en Daan van Empel van GroentenFruit Huis geven een toelichting over (bio)keurmerken
Na een toelichting door twee keurmerkexperts ontspon zich een levendige discussie tussen telers, afzetorganisaties en retailers. Is Milieukeur ook Biologisch? Wat betekent het voor de telers en de prijzen? Moet je er als handelshuis voor kiezen? Wie draagt de kosten? Willen we het keurmerk op de verpakking? "We zijn de diepte ingegaan", concludeerde Maurice Wubben die samen met Wilma van den Oever van het GroentenFruit Huis het AGF Trendcafé organiseerde.
Plaats van handeling was De Beleving in Zeewolde, een biologische proeftuin waar door Bio Brass een stuk of 8 verschillende gewassen worden geteeld. Gerjan Snippe (rechts op de foto) vertelde over de biologische vollegrondsteelt en stak daarbij zijn enthousiasme voor rode bieten niet onder stoelen of banken. Het was dan ook geen toeval dat rode biet weer aan bod kwam bij het volgende onderdeel van het trendcafé: een kookwedstrijd.
Na een uitleg van Eric Vos, uitbater van kook- en vergaderstudio De Beleving over rode biet - wat kun je ermee en welke smaken zijn vrienden van de rode biet - gingen de deelnemers in tweetallen met de bieten aan de slag en voegden er als echte chefkoks zoetjes, zuurtjes, knapperigheid en romige zaken aan toe. Iedereen wilde met het beste en mooiste voorgerecht voor de dag komen. Vervolgens genoten deelnemers van elkaars gerechten en het door Eric samengestelde diner en werd nagepraat over de keurmerken, persoonlijke en sector nieuwtjes.
Genieten van elkaars voorgerechten
Klik hier voor de fotoreportage.
Publicatiedatum:
Auteur:
Ellis Tichem
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Activiteiten Joko Impex per 1 juni overgenomen door N&K
- 2022-05-25 Nieuwe kistenbewaarplaats voor bio-uien in Zeewolde
- 2022-05-24 Herbouw De Terp gestart
- 2022-05-24 "Met BioQrops kunnen we nieuwe biologische afzetmarkten aanboren"
- 2022-05-23 Meatless overgenomen door Beneo
- 2022-05-20 Vermarkting van BlueN in Nederland wordt overgedragen van Holland Fyto aan Corteva Agriscience
- 2022-05-19 BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- 2022-05-19 Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-16 AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- 2022-05-12 Egon Verstraeten gaat reststromen aanpakken bij Instock
- 2022-05-11 Machandel nu volledig in Britse handen
- 2022-05-11 Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
- 2022-05-09 Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
- 2022-05-05 Harry Luring brengt bio-boekweit terug in Nederland
- 2022-05-03 Esmeralda Wallast Groenewoud directeur Handhaven NVWA
- 2022-05-03 Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- 2022-04-28 Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company
- 2022-04-26 Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens
- 2022-04-25 Grote brand bij De Terp