Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Siciliaanse biologische tafeldruiven gestart

"Het seizoen van de biologische tafeldruiven, die worden geteeld op het grondgebied van de BGA-druiven van Mazzarrone, is gestart. Dit is een zeer gewild product over de hele wereld. Kwaliteitsnormen staan bij ons hoog in het vaandel en we hebben daarom ook geen last van concurrentie." Dat zegt Salvatore Consoli, directeur van het Siciliaanse SiFaBio, een bedrijf dat zich toelegt op de productie en marketing van uitzonderlijke en strikt biologische tafeldruiven.
 

Salvatore Consoli

SiFaBio produceerde vorig jaar ongeveer 2000 ton biologische tafeldruiven op een oppervlakte van 80 hectare. De geteelde variëteiten zijn de Victoria, Black Magic en de pitloze druif. De vroege variëteiten gaan van half mei tot eind augustus, terwijl van augustus tot en met november de teelt voornamelijk betrekking heeft op de Uva Italia en Red Globe.Noviteiten voor 2018
De markt wordt steeds veeleisender en vereist aanpassing aan nieuwe consumptietrends. SiFaBio is daarom, naast het consolideren van haar bedrijfsbeleid ten aanzien van biologische productie, begonnen met de procedures voor de certificering van biodynamische teelten.Een andere belangrijke innovatie is de implementatie van verpakkingen. "Nadat de druiven in het magazijn zijn geplaatst, worden ze onmiddellijk gekoeld op 14°C, waarna de verpakking in een aparte aparte ruimte plaatsvindt bij 16-18°C. De druiven worden vervolgens verder gekoeld voordat ze worden verzonden voor transport, wat meestal plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur van 6-8°C", zegt Consoli.

De markten die SiFaBio aanboort, zijn voornamelijk in Zwitserland, gevolgd door Frankrijk en Duitsland, maar de producten bereiken ook overzeese bestemmingen. In deze landen worden de biologische druiven zeer gewaardeerd en de aanvragen nemen voortdurend toe.SiFaBio laat niks aan het toeval over. "De productiestandaarden worden gecontroleerd door strikte interne protocollen die ons in staat stellen om elke stap in de toeleveringsketen te traceren. Onze betrouwbaarheid is fundamenteel voor onze internationale zakenpartners", concludeert Consoli.

Contact:
SiFaBio Srl

Sede Legale: Via Palestro, 536
97019 Vittoria (RG) - Italië
Magazijn: C.da Sciri Sotto
95040 Mazzarrone (CT) - Italië
Tel. +39 093329133
Tel. +39 3357391744
Publicatiedatum: