Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder CO2-uitstoot doordat er geen energie meer gebruikt wordt uit fossiele brandstoffen

"Bio-groenten en bio-fruit helemaal duurzaam"

Bio-groenten en bio-fruit staan bekend als duurzaam. Maar ook bij de oogst van deze producten worden machines ingezet die diesel verbruiken, verpakkingen kunnen niet volledig CO2-vrij geproduceerd worden en niet in de laatste plaats ontstaan er emissies bij het transport van de producten. Om helemaal duurzaam en milieuvriendelijk te zijn en boven de 'normale bio-gedachte' uit te gaan, heeft het bedrijf Biofruit uit Düren zich laten adviseren door ClimatePartner.

De oplossingenaanbieder inzake klimaatneutraliteit en klimaatbescherming heeft exact berekend hoeveel CO2-uitstoot de producten van Biofruit veroorzaken. Samen werd op deze basis een concept ontwikkeld dat het biologische groenten- en fruitassortiment van Biofruit nu op wens van de klant volledig klimaatneutraal maakt. Via een internationaal erkend klimaatbeschermingsproject in Gangakhed in India wordt er namelijk aantoonbaar exact dezelfde hoeveelheid aan CO2-uitstoot weer bespaard, die voorheen geproduceerd is.


Biofruit is het vooraanstaande bedrijf voor de verkoop van premium bio-producten

Klimaatneutrale groenten en fruit
In de CO2-berekening is alle uitstoot inbegrepen die door de teelt, het transport en de verpakking van het biologische groenten- en fruitassortiment ontstaat. Ieder klimaatneutraal product wordt door Biofruit van het ClimatePartner-label voorzien, dat een ID-nummer bevat. Door dit ID-nummer in te voeren op www.climatepartner.com kan men bekijken hoe en waar de CO2-compensatie plaatsgevonden heeft. In het geval van Biofruit vindt de CO2-compensatie in India plaats.Biomassa in Gangakhed
Het klimaatbeschermingsproject in de Indische regio Gangakhed reduceert door de verbranding van productieafval van een suikerrietfabriek de uitstoot van broeikasgassen en verbetert het leven van de mensen ter plaatse doordat er energie voor de eigen behoefte opgewekt wordt. Het project beschermt het klimaat door de doelgerichte verbranding van biomassa. Deze zou anders in de vrije lucht terechtkomen en daarbij het klimaatschadelijke gas methaan (CH4) vrijzetten. Bovendien zorgt de fabriek voor minder CO2-uitstoot doordat er geen energie meer gebruikt wordt uit fossiele brandstoffen en doordat de fabriek haar energie-efficiëntie verhoogd heeft.
Publicatiedatum: