Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitslands beste bio-bedrijven gezocht

Duitse bio-bedrijven kunnen nog tot en met 29 juni deelnemen aan de wedstrijd 'Ökologischer Landbau 2019'. De Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner nodigt biologische bedrijven uit om concepten voor de wedstrijd in te dienen.

"Groenten, vlees en verwerkte producten uit biologische teelt zijn populair bij de Duitse consumenten. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet van de branche voor het eerst meer dan tien miljard euro. Onze Duitse biologische landbouw heeft een positieve uitwerking op het milieu en de diversiteit aan insecten. We zullen de biologische landbouw daarom nog sterker ondersteunen: vanaf dit jaar verhogen we de subsidies van 20 naar 30 miljoen euro. Ons doel is om de biologische landbouw tot 2030 met 20 procent uit te breiden. De winnaars van de wedstrijd 'Ökologischer Landbau 2019' zijn ideeënbronnen met een voorbeeldkarakter: ze leveren belangrijke impulsen voor andere telers om over te stappen op biologische teelt", aldus Julia Klöckner.

Nog tot en met 29 juni 2018 kunnen geëngageerde bio-telers met innovatieve en toekomstgerichte bedrijfsconcepten hun ideeën voor de landelijke wedstrijd 'Ökologischer Landbau 2019' indienen. Er worden ongebruikelijke concepten gezocht die zich in de praktijk hebben bewezen. Alle bedrijven die sinds minstens twee jaar volgens de EU-voorschriften voor de biologische gecertificeerd zijn mogen deelnemen. Voorwaarde is dat het gehele bedrijf biologische gerund wordt. Een onafhankelijke jury kiest maximaal drie winnende bedrijven uit die een prijzengeld van maximaal 7.500 euro ontvangen. Uitvoerige informatie rondom de wedstrijd en de complete inschrijfformulieren zijn hier te vinden.

Bron: Oekolandbau.de

Publicatiedatum: