Nikkels uit Bathmen wint aanmoedigingsprijs Innovatiefonds

Biologisch pluimveehouder en Reudink-klant Jan Hein Nikkels uit Bathmen ontvangt de aanmoedigingsprijs voor zijn machine om onder het volièresystemen bij leghennen mest te verwijderen. Jan Hein bedacht deze machine omdat het lastig is om strooisel onder het volièresystemen handmatig te verwijderen. De hoogte onder de systemen bedraagt maximaal 50 centimeter en de ruimte is moeilijk bereikbaar vanwege de vele staanders.Werking van het systeem

De pluimveehouder heeft een schuif gemonteerd aan een minishovel. Hiermee kan hij gemakkelijk strooisel onder het volièresystemen verwijderen. Dankzij dit systeem realiseert Nikkels een arbeidsbesparing en het systeem is ook prima toepasbaar bij andere leghennenhouders. Daarom heeft hij zijn innovatie bij het Innovatiefonds ingediend. Met de aanmoedigingsprijs wint Nikkels € 1.000,-.


Schuif om mest onder volièresystemen te verwijderen bij Jan Hein Nikkels.

Innovatiefonds

Via het Innovatiefonds stimuleren vakblad Boerderij en ForFarmers agrarische ondernemers om hun ideeën uit te voeren en hun kennis te delen. Gedurende het jaar kan iedereen innovaties indienen. Twee keer per jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de actuele inzendingen. Het innovatiefonds reikte in mei 2018 in totaal één prestigeprijs en vier aanmoedigingsprijzen uit.

Voor meer informatie: www.forfarmersinnovatiefonds.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.