Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het begon met een paar kleine bedrijven bij elkaar

"Bio is hot en de wereld is nu klaar voor onze oplossingen"

Tholen - In Werkendam staat het hoofdkantoor van EWS Group. Een bedrijf welke als missie heeft: het wegnemen van de zorgen van d eklant over bioinfestaties en hygiënerisico’s. "Onze visie is om, samen met onze medewerkers, een toonaangevende positie in de branche te realiseren door samenwerking, innovaties en transparante afspraken met opdrachtgevers", zo begint Joren Nieuwenhuizen, COO bij het bedrijf.


Foto: Derde van links Joren Nieuwenhuizen met zijn team.

In 2010 is het allemaal begonnen met een paar kleine bedrijven bij elkaar, waaronder ook het bedrijf van Joren: "Vier jaar geleden hebben we alles ge-rebrand en daar is EWS-Group uit ontstaan (Eco Worldwide Solutions B.V.). We hebben bij EWS zes verschillende divisies, welke allemaal bijdragen aan het totaal plaatje dat we willen creëren. Dit zijn:

• EWS Gas Measurement
• EWS Fumigation
• EWS Maritime & Logistics
• EWS Pest Control
• EWS Bio Treatment
• EWS Fauna Management

"Naast het hoofdkantoor in Nederland hebben we meerdere Europese vestigingen in België, Frankrijk, Denemarken, VK, Oostenrijk, Spanje, Duitsland en sinds 4 weken ook in Italië. Momenteel zijn we ook in gesprek met Turkije", vertelt Joren.

Joren: "Via EWS Bio treatment krijgen we vaak de vraag of we goederen op een biologische wijze kunnen behandelen. Daarmee wordt bedoeld een behandeling zonder het gebruik van giftige producten. We hebben zo'n jaar of zeven geleden gekeken hoe we producten op een natuurvriendelijke manier kunnen bewaren en behandelen. Dit ook met het oog op de toekomst, mensen willen van de toxische middelen af. We hebben een speciaal ventiel ontwikkeld en deze wereldwijd laten patenteren. Dit ventiel is verwerkt in een luchtdicht, 7-laags folie zodat je er als het ware een bulkzak mee kunt maken waar droge producten in kunnen zoals rijst, noten, cacao, koffie etcetera. Door het vacumeren via het ventiel, het spoelen met CO2 en stikstof of een mengsel, wordt er een laag zuurstofgehalte in de zak gecreëerd. Door deze manier van verpakken voorkom je bijvoorbeeld transportschades, schimmels et cetera en heeft het product een langere houdbaarheid. We hebben deze manier van verpakken ondergebracht bij onze eerste dochteronderneming VacQPack."VacQPack bestaat intussen zo'n zeven jaar. "Toen we hiermee startten, zagen we dat de wereld er nog niet helemaal klaar voor was, maar inmiddels zijn bioproducten hot. Dat zien we alleen al aan de groei in de afgelopen jaren van de BioFach. Inmiddels merken we dat de markt er wel klaar voor begint te raken. We hebben momenteel mooie projecten lopen, zoals pinda’s in Argentinië laten verpakken. Nu worden er wereldwijd bijvoorbeeld cashewnoten, rijst en quinoa verpakt met deze techniek en met hele goede resultaten. We proberen ook klanten uit te nodigen op ons bedrijf zodat ze echt een kijkje kunnen nemen hoe wij te werk gaan. Vanuit daar kwam de vraag of we ook producten konden schonen. Zo is NCP Group (Nuts Clean & Packaging) ontstaan, onze tweede dochteronderneming. Op deze manier bieden we ook de mogelijkheid om producten, zoals bijvoorbeeld noten, die niet goed zijn, (door schade, ongedierte, vreemde materialen) weer tot een goed product te brengen. En dat laten we dan weer verpakken door VacQpack en kan daarna afgeleverd worden bij de klant. Een totaaloplossing.Bij EWS Group wordt niet stilgezeten. "Het is een innovatief bedrijf en we zijn altijd opzoek naar verbeteringen. De laatste ontwikkeling, die we hebben gedaan, is het Dimo System met als product Xignal. Een traditionele muizen-en rattenklem voorzien van allerlei elektronica. Ook daarin worden toxische middelen steeds meer aan banden gelegd en toen vonden we dat we daar iets op moesten verzinnen. De val communiceert met een platform, zodat iemand een app ontvangt dat er een vangst is. Dus heel efficiënt en in onder andere Amerika wordt het goed opgepakt. We zijn van een paar kleine bedrijven en 3-4 werknemers in 2010 uitgegroeid naar 19 bedrijven en ruim 140 werknemers in 2018, dus er gebeurt nogal wat. Momenteel zijn we aan het testen en kijken of we ook containersize vacuüm blokken kunnen maken, een mooie uitdaging", zo eindigt Joren.

Voor meer informatie:
Joren Nieuwenhuizen
EWS Group
Tol 14
4251 PX Werkendam
0183 74 56 46
[email protected]
www.ews-group.com

[email protected]
www.vacqpack.com

[email protected]

www.ncp-group.nl