Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na 10 jaar webshop, nu een fysieke winkel

Vlaamse barman opent bio-winkel in Middelburg

Tholen - In het Zeeuwse Middelburg heeft de Vlaamse Timothy Baetens een biologische winkel geopend, genaamd 'La Vie en Vert'. 17 mei was de opening van de winkel welke zich midden in de binnenstad begeeft. "Een mooie en gunstige locatie", aldus Timothy die zelf ook woonachtig is in Middelburg.


Bron foto: Wij zijn de stad - Middelburg

De vader van Timothy is zo'n tien jaar geleden begonnen met een webshop voor biologische producten. "Mijn vader geloofde enorm in biologisch en is toen begonnen met het online verkopen van biologische producten gericht op de Franse en Belgische markt. Het breidde zich steeds verder uit en op die manier ontstond de behoefte aan een fysieke winkel. We wilden naast de Franse markt ook de Vlaamse en Nederlandse markt op. Mijn vader is al wat op leeftijd dus heb ik mijn baan als barman opgezegd en besloten om deze winkel te gaan runnen. Mijn zus Dorothy Limburg – Baetens heeft al een winkel hier in het centrum, maar helpt me wel waar nodig", zo vertelt de ondernemer.


Bron foto: Wij zijn de stad - Middelburg

De naam 'La Vie en Vert' is bedacht door Dorothy. "De webshop had als naam OKbio, maar niet iedereen sprak dit goed uit of ontving dit positief. Dat het nu een Franse naam is geworden past goed. Ons overgrote assortiment is Frans, maar daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook Griekse olijfolie en Belgische koffie. We vinden het belangrijk dat de producten ook ecologisch verantwoord zijn en dat er een divers aanbod is. Naast droogwaren hebben we bijvoorbeeld ook een assortiment aan etherische oliën en biologische make-up."


Bron foto: Wij zijn de stad - Middelburg

De winkel is positief ontvangen door de bewoners en toeristen. "Momenteel wordt er nog aan onze webshop gewerkt en ook de Franse webshop is toe aan vernieuwing. We zijn daar druk mee bezig en hopen dat we binnenkort online kunnen als mooi verlengstuk van onze winkel. Een toekomstdroom is om wellicht nog een tweede vestiging te openen, maar we gaan eerst hier hard mee aan de slag", eindigt Timothy.

Voor meer informatie:

Timothy Baetens
La Vie en Vert
Korte Geere 7
Middelburg
06 40177065
[email protected]
Facebook