Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ronald van der Giessen nieuwe RvT-voorzitter Stichting Grondbeheer

Per 1 juni is Ronald van der Giessen de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Grondbeheer. Als kwartiermaker bij Olympisch comité NOC*NSF, toezichthouder bij het Elisabeth Strouven Fonds, voorzitter van Landgoed de Reehorst en als voormalig directeur van het Oranje Fonds beschikt Van der Giessen over ruime bestuurlijke ervaring en een relevant netwerk, die hij wil inzetten voor de groei van het areaal bio-dynamische landbouwgrond.

Ronald van der Giessen. Foto: Olaf Kaspers.

Ronald van der Giessen was al drie jaar lid van de Raad van Toezicht en volgt nu Max Rutgers van Rozenburg op, die sinds 2010 voorzitter was van de RvT en begin dit jaar onverwachts is overleden. Ronald: "We hadden graag Max nog vele jaren als voorzitter gehad. Met zijn inzet, kwaliteiten en levenservaring wist hij de ontwikkeling en groei van Stichting Grondbeheer telkens nieuwe impulsen te geven. We zijn dankbaar voor zijn inzet en vinden het jammer dat we hem moeten missen. In samenspraak met mijn collega-bestuurders hebben we besloten dat ik het voorzitterschap in de geest van Max zal voortzetten. Ik vind het een eer dat ik deze functie mag vervullen. De recente grondaankopen van Stichting Grondbeheer bij de Hondspol, Naoberhoeve en Zonnehorst en de toename van het aantal donateurs en obligatiehouders geven mij goede moed voor de toekomst."

Veiligstellen voor de toekomst

Het ideaal van Stichting Grondbeheer sluit aan op de persoonlijke visie van de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht: "Ik ben er van overtuigd dat het verduurzamen van grondbezit van groot belang is voor het verduurzamen van landbouw en het verbeteren van de kwaliteit van ons landschap en het milieu. Met het aankopen en vrijmaken van landbouwgrond wil onze stichting het bio-dynamische landbouwareaal laten groeien en veiligstellen voor de toekomst. Als het ons lukt om écht groot te worden, biedt onze aanpak een oplossing voor het behoud van vruchtbare bodems, een leefbaar klimaat, biodiversiteit, schoon drinkwater en voedselzekerheid. In mijn functie als voorzitter hoop ik te kunnen bijdragen aan een groeidoorbraak om zo het verschil te maken voor de aarde en toekomstige generaties."

Voor meer informatie: www.bdgrondbeheer.nl
Publicatiedatum: