Drie bio-boeren steken nek uit voor vergeten 'granen'

Drie biologische Groninger -Westerwoldse- boerenbedrijven staken hun nek uit voor Rineke Dijkinga.. Ze verbouwden granen* die, hoewel heel gezond en lekker, een beetje in het vergeetboek zijn geraakt. "Wat was het mooi om de hele teelt en de oogst ervan met eigen ogen te aanschouwen", aldus Rineke.

* Boekweit en quinoa worden gemakshalve graan genoemd maar zijn beide geen granen.

En toen... was er pannenkoek mix PUUR Rineke. "Het had flink wat voeten in aarde, maar dat de aanhouder wint klopt weer eens. Natuurlijk hebben de boeren zelf het allereerste zakje gekregen."


Van links naar rechts zie je hieronder boer Harry en boerin Chonda, boer Jan en boer Harm.

Het verschil met andere pannenkoekmixen:
  • Het bevat volwaardige volkoren granen zijn (geen bloem/witmeel, rijstmeel, mais etc.)
  • Het bevat geen gluten-houdende granen.
  • Het is van lokale teelt waar de boeren een eerlijke prijs voor hebben gekregen. Alleen dan kan een boer blijven investeren in duurzame grondbewerking/teelt en zo gezond eten voor ons produceren.
  • De granen veroorzaken veel minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Zeker in tijden van grote drukte zouden we ‘snelle koolhydraten’ als tarwebloem, mais, rijstmeel etc. moeten minimaliseren. Al het kant-en-klare gemaksvoedsel bevat echter vooral snelle koolhydraten.
  • Naakte haver en quinoa bevatten beide alle essentiële aminozuren. Dat is zeker voor sporters, vegetariërs en veganisten belangrijk.
  • Haver, quinoa en boekweit zijn voor veel mensen lichter verteerbaar dan tarwe, waar de meeste pannenkoekmixen uit bestaan.
Voor meer informatie: www.alarineke.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.