Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kinderen laten ervaren dat verantwoorde voeding echt lekker is"

KidsProef on tour bereikt op 1 dag 30 basisschoolklassen

Tholen - Afgelopen vrijdag hebben zo'n 1000 basisschoolleerlingen tijdens KidsProef on tour les gekregen over verantwoorde voeding. Biologisch maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het programma. Op één dag gaven de ambassadeurs van KidsProef in totaal aan ongeveer 30 klassen les. "Het was echt een fantastische dag met veel enthousiaste reacties. KidsProef on tour is een mijlpaal die we niet snel meer gaan vergeten", reageert Eef de Regt namens De Smaakspecialist. Maarten de Leng, Directeur Commercie en Duurzaamheid bij de Smaakspecialist, geeft aan dat ze de KidsProef-ambassadeurs die er inmiddels in heel Nederland zijn, met scholen verbinden. "Door middel van KidsProef willen we bijdragen aan de bewustwording van kinderen over lekker en verantwoord. Het belangrijkste is dat kinderen door te laten proeven zelf kunnen ervaren dat biologisch ook echt lekker is."


De medewerkers van de Smaakspecialist waren vrijdag ambassadeur van KidsProef. Maarten geeft aan dat de initiatiefnemers van KidsProef niet aan 'vingerwijzen' doen. "We zijn vooral vóór verantwoord en biologisch. Het doel is om uiteindelijk alle basisscholen 'KidsProef' te maken", benadrukt hij. "Het is fijn als KidsProef de motor hierin is, maar ook andere initiatieven zijn welkom. Ons lesprogramma is professioneel ontwikkeld in samenwerking met docenten. We geven het hele jaar door les." Volgens Maarten is educatie en inspiratie al sinds jaar en dag verbonden met het merk Smaakt. "Het is een continu proces, KidsProef maakt onderdeel uit van onze missie."

De kinderen mochten zelfs van insecten proeven.

De ambassadeurs van KidsProef geven les door het hele land heen. "Veel ambassadeurs komen uit de grote online community van Smaakt. Daartoe behoren ook veel ouders. De ambassadeurs krijgen van ons een KidsProef-box. Die hebben ze nodig om de lessen te verzorgen. En alle ambassadeurs worden door ons getraind. Inmiddels hebben op deze wijze al duizenden kids les gekregen"


En kregen les over suiker.


Voor meer informatie:

Maarten de Leng
de Smaakspecialist
Thoornseweg 2
4854 EH Bavel
076 5656709
[email protected]