Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

René Bakker nieuwe Algemeen Directeur van Fairtrade Original

De raad van toezicht van Fairtrade Original heeft per 1 juni 2018 voormalig Interim Directeur René Bakker officieel aangesteld als Algemeen Directeur van Fairtrade Original. Met René Bakker maakt de organisatie kennis met een veelzijdige directeur met jarenlange ervaring in de retailsector in diverse directiefuncties bij onder meer Karwei, C1000 en BrandLoyalty.

Sinds 2015 is René Bakker zeer betrokken bij Fairtrade Original als actief lid van de raad van toezicht. Na het vertrek van voormalig directeur Bert Jongsma in november 2017 trad hij af als lid van de raad en vervulde hij de afgelopen zeven maanden de rol van Interim Directeur bij Fairtrade Original. Vanwege zijn eerdere betrokkenheid bij Fairtrade Original kon de organisatie de uitvoering van de eerder uitgezette strategie waarborgen.


René Bakker ontvangt felicitaties van collega Martin Boon. Dit jaar is het Chinese jaar van de hond. Symbolisch ontvangt hij een gouden hond in een winkelkarretje voor veel geluk en voorspoed

Zowel de Raad van Toezicht als de Personeelsvertegenwoordiging van Fairtrade Original is erg blij dat René de uitdaging als Algemeen Directeur van Fairtrade Original per 1 juni 2018 aangaat. Margreet Oostenbrink, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Met René Bakker hebben wij een uitstekende kandidaat om de organisatie te leiden in de geplande groei in binnen- en buitenland."

Groeiplannen

Fairtrade Original is één van de grondleggers van de wereldwijde fairtradebeweging. Het was de eerste organisatie die in 1973 eerlijke koffie, van kleine koffieboeren uit Guatemala, naar Nederland haalde. Sindsdien werkt de organisatie continu aan het opzetten van eerlijke lokale handelsketens, zodat eerlijk eten en drinken bereikbaar wordt voor iedereen. Om nog meer impact te realiseren voor de makers van de producten, is verdere groei nodig.

"In het kader van onze groeistrategie hebben we de eerste stappen gezet met het lanceren van een nieuwe merkstijl en verpakkingen. Ook zijn onze producten in de eerste Duitse supermarkten op het schap te vinden. Het is mooi dat ik zo aan onze verdere groei vorm kan blijven geven", aldus René Bakker.

Voor meer informatie: www.fairtradeoriginal.nl
Publicatiedatum: