Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Memberfunding voor fusie Odin met De Nieuwe Band

Leden van Coöperatie Odin kunnen sinds kort door memberfunding investeren in een fusiefonds. Het Fusiefonds Odin De Nieuwe Band is speciaal opgericht zodat leden het samengaan van biologische foodcoop Odin met biologische groothandel De Nieuwe Band kunnen financieren. Hiermee leveren de leden een bijdrage aan de kosten die gepaard gaan met dit samengaan. Leden lenen aan de coöperatie minimaal 500 euro en ontvangen een rente tot maximaal 3,5%. Dat is een hogere rente dan mensen op hun spaarrekening krijgen.

Investeren in een nieuwe economie

Deze nieuwe manier van fundraising voor een fusie past helemaal bij de filosofie van Odin dat een nieuwe economie nodig èn mogelijk is. Het Fusiefonds maakt Odin minder afhankelijk van financiering door banken en stelt mensen in staat om te investeren zonder dat er met hun geld gespeculeerd wordt. Odin zet ook andere alternatieve financieringsmogelijkheden in om haar bedrijfsvoering te financieren, zoals een voorraadfonds, een puntenspaarsysteem en participaties. Al deze investeringsvormen bieden eerlijke rendementen.

Rente in geld of boodschappentegoed

Voor het Fusiefonds is in totaal 250.000 euro nodig. De leningen hebben een looptijd van 3 jaar. Het gaat hier om een risicodragende lening aan de coöperatie van minimaal 500 euro (of een veelvoud hiervan).
De aflossing vindt plaats in één keer na afloop van een lening. De rente wordt jaarlijks uitgekeerd in geld of in Odin boodschappentegoed. Voor beide mogelijkheden zijn verschillende rentepercentages vastgesteld.

Voor meer informatie en aanmelden: www.odin.nl
Publicatiedatum: