Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij staan voor eerlijke, kwalitatieve producten met een verhaal"

Hoe het begon met het importeren van 'Vis in Blik'

Tholen - In Barendrecht aan de Augustapolder ligt het kantoor met opslag van Bommels Conserven, opgericht in 2012 door Marc en Dineke van Bommel. Zij importeren delicatessen die zich onderscheiden door hun kwaliteit en mooie verpakking. Het koppel gelooft in (h)eerlijk eten dat met passie wordt gemaakt door ambachtelijke producenten die elk hun eigen unieke verhaal hebben. Ze willen de consument daar via hen wederverkopers van laten genieten. Drie jaar geleden betrokken ze het huidige pand, daarvoor werkten ze voornamelijk vanuit huis met elders een klein magazijn. Eén van de wanden in het huidige kantoor is bekleed met een foto van hoe het allemaal begon voor Marc en Dineke. "We hebben op de muur een mooie foto van een theesalon in Bretagne, Frankrijk. Daar is het voor ons allemaal begonnen. We hadden destijds beiden een goede baan als interimmer, maar door onze eigen constante zoektocht naar mooie en smaakvolle producten kwamen we in aanraking met de sardientjes uit Frankrijk. We wilden graag anderen hiervan mee laten genieten en zijn zo begonnen met het importeren van de sardientjes van laBelle-Iloise. Ter voorbereiding aan ons bezoek aan de producent werkten we in de nabij gelegen theesalon met onze laptop, omdat de accommodatie die we huurden geen wifi had. In deze theesalon kwamen we diverse mooie producten tegen. We zochten contact met de producenten en konden zo een samenwerking aangaan als exclusief importeur voor Nederland en België. In de theesalon ging dus letterlijk het roer voor ons om. Het is voor ons een mooie herinnering en die wilden we ins ons nieuwe kantoor terug laten komen", zo vertelt Dineke.

Achter de bureaus de fotowand van de Franse theesalon.

Dineke is trots op het assortiment van Bommels Conserven.

Inmiddels hebben de ondernemers een groot assortiment aan producten -variërend van zoet tot hartig- met elk een eigen verhaal. Het assortiment van 'Vis in Blik' is ook nog steeds aanwezig, maar daarnaast werken ze inmiddels met zo’n 30-40 producenten en hebben ze meer dan 1500 artikelen in het assortiment. Dineke vervolgt: "We zijn begonnen vanuit een passie voor mooie, smaakvolle en kwalitatief goede producten. We hebben een eerlijk assortiment en vinden het belangrijk dat er een goed verhaal achter zit en zo mogelijk biologisch. Echter dat is niet voor alle producenten haalbaar, zeker niet voor de kleine producenten, gezien de kosten die gemoeid zijn met het behalen van het Bio Certificaat. We vinden het belangrijk om een nauwe samenwerking aan te gaan en goed contact te hebben met onze producenten. Alleen op die manier kunnen we zelf volledig achter de producten staan, en het vertrouwen doorgeven aan onze klanten. We zijn trots op het assortiment dat we kunnen aanbieden."Waar het mee begon: de sardientjes uit blik.

Sinds vorig jaar hebben Marc en Dineke iemand in het magazijn erbij die de bestellingen verpakt en verwerkt. "We hebben dit zo lang mogelijk zelf gedaan, maar werd nu echt wel teveel. Vanzelfsprekend was dat omschakelen, omdat je dan ook je werkwijze, het vooral heel goed willen doen, dient over te brengen op iemand van buiten je organisatie.Gelukkig gaat dat goed, hetgeen betekent dat we weer meer tijd over hebben voor onze klanten."Het magazijn.

Nieuw in het assortiment zijn de Belgische speculoos koeken van het merk La Confiance. "La Confiance is een unieke Belgische speculoos (ofwel speculaas zoals we het in Nederland noemen) met een uitzonderlijke smaak. Het authentieke familierecept uit 1924 werd terug tot leven gewekt met enkel de beste, biologische ingrediënten, die ze rechtstreeks bij de boeren aankopen: bio tarwe van boer Thibaut, echte roomboter en zorgvuldig geselecteerde kruiden. De speculaas werd officieel erkend als streekproduct en door een internationale jury van 135 chefs bekroond met een 3-sterren Superior Taste Award. En er is nog meer: Zo is de speculaas met premium biologische hazelnoten van boer Federico uit Piëmonte én een speculaas met stukjes biologische en fair trade cacao, rechtstreeks van boer José uit Peru. Zo blij en trots op dit product. Het is naast een heerlijke smaak en goede kwaliteit ook de verpakking die veel uitstraalt en opvalt. Op de verpakking hebben ze namelijk de biologische boeren betrokken door een foto te plaatsen van de boer die een bepaald ingrediënt aanlevert. Daarnaast staat ook het verhaal van de boer op de verpakking. Een mooi detail en prachtig vormgegeven. Er zijn drie verschillende varianten en vanaf heden verkrijgbaar. De producten van la Confiance zjin biologisch gecertificeerd", legt Dineke uit.


Nieuw in het assortiment zijn de Belgische speculoos koeken van het merk La Confiance.

Bommels Conserven heeft ook een website met daarop de Delicatessenbijbel dat het verhaal achter ieder product beschrijft. “Dit is handig voor onze klanten om het terug te lezen en te verrijken met de kennis over de producten die ze van ons in het assortiment voeren. Daarnaast zijn we ook heel druk geweest met een digitale kalender waar op verschillende linken geklikt kan worden en er zo een interactieve kalender ontstaat. Elk linkje vertelt dan weer op een bepaalde datum het verhaal achter het product. We vinden het belangrijk om door te blijven ontwikkelen en onze klanten het beste qua product aan te bieden, maar ook om zoveel mogelijk onze klanten te ondersteunen, zodat zij als ambassadeur van de producten het verhaal naar hun klanten (de consumenten) kunnen overbrengen. Ons doel is dan ook om producten met een verhaal samen met onze wederverkopers breder in de markt weg te zeggen en de consument bewuster te maken van onze (h)eerlijke producten waar we het verschil mee maken”, zo eindigt Dineke.Voor meer informatie:
Marc en Dineke van Bommel
Bommels Conserven
Augustapolder 12
2992 SR Barendrecht
0180-465255
06-24333277
[email protected]
www.bommelsconserven.nl