Nestlé lanceert biologische producten in Spanje

Voedselgigant Nestlé heeft voor het eerst een aantal biologische producten op de Spaanse markt geïntroduceerd. Onder de producten zijn het volledige assortiment babyvoeding van Naturnes Bio en enkele biologische koffieproducten. 

Ongeveer 65% van de producten zullen geproduceerd worden in de fabrieken van Nestlé in Miajadas (Cáceres), Le Penilla de Cayón (Cantabria), Sebares (Asturias) en Reus (Tarragona). Het bedrijf zegt dat de lancering van de biologische producten een reactie is op de vraag van consumenten. 

Laurent Dereux, de directeur van Nestlé Spanje: "Consumenten willen meer gezondere en duurzamere producten." Dereux voegt toe dat ze verwachten dat biologische producten over vijf jaar verantwoordelijk zullen zijn voor 10% tot 15% van de omzet in Spanje.

Eerder deze maand heeft Nesté al de ingrediënten van de ontbijtgranen die het in Spanje verkoopt aangepast om de producten gezonder te maken. Zo zijn alle kleur- en smaakstoffen uit de producten verwijderd. 

Het Zwitserse bedrijf is al langere tijd bezig met het uitbreiden van zijn natuurlijke en biologische assortiment. Eerder dit jaar heeft het bedrijf een groot aandeel gekocht in Terrafertil, een Ecuadoraans bedrijf dat natuurlijke en biologische plantaardige voeding verkoopt. 

Bron: Just Food (Andy Coyne)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.