Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bionext tekent convenant Duurzame Samenwerking Groen Onderwijs

Op donderdag 24 mei 2018 heeft Bavo van den Idsert het convenant Duurzame samenwerking ondertekend op de Netwerkdag groen onderwijs – bedrijfsleven in het World Horti Centre in Honselersdijk. Hiermee is Bionext toegetreden tot het werkgeversplatform dat de gemeenschappelijke onderwijsbelangen van het groen bedrijfsleven behartigt en de samenwerking met het groen onderwijs aanjaagt.

Bavo van den Idsert benadrukte bij de ondertekening het belang van aandacht voor duurzame, natuurinclusieve biologische landbouw in het groene onderwijs. "De landbouw kan een enorme bijdrage leveren aan het oplossen van het CO2 en klimaatprobleem, het herstellen van de biodiversiteit en de bodemvruchtbaarheid. Bodem wordt het thema van het komende decennium en daarin kan de biologische landbouw veel kennis aandragen. Voor de toekomstige boeren van Nederland is van groot belang die kennis daarover in hun opleiding op te doen."

Bionext hecht veel belang aan goede opleidingen voor de biologische sector. We verwachten een meerjarige groei en hebben goed opgeleide studenten nodig die kunnen instromen in de biologische landbouw. Met toetreding tot het werkgeversplatform onderstrepen we dit belang.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum: