Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weer mogelijkheid groenverklaring voor nieuwe investering biologische grond

Verruiming Regeling Groenprojecten

Goed nieuws: sinds april 2018 is het (weer) mogelijk om een groenverklaring te krijgen voor een nieuwe investering in biologische grond. De groenverklaring is geldig tot een bedrag van 500.000 euro. Hiermee is de wijziging, die in 2016 in is gegaan, gelukkig weer deels teruggedraaid. Het is helaas niet mogelijk om een bestaand project (ouder dan 6 maanden) te herfinancieren met een groenverklaring.

De overheid heeft de regeling groen beleggen ingesteld om de verduurzaming van Nederland te stimuleren. Beleggers ontvangen een fiscaal voordeel wanneer zij in een groenfonds beleggen. Met het geld van deze beleggers worden laagrentende leningen verstrekt aan duurzame ondernemers met een groenverklaring. In het verleden vielen investeringen in biologisch allemaal onder de groenverklaring. Maar sinds een wijziging van de regeling in 2016, konden investeringen in grond nauwelijks meer onder de groenverklaring vallen terwijl hier toch grote bedragen mee gemoeid zijn.

Bionext en Biohuis ontvingen meerdere verzoeken van boeren om dit weer teruggedraaid te krijgen. Samen met Triodos Bank en Rabobank hebben Bionext en Biohuis gelobbyd bij het ministerie en de Tweede Kamer om biologisch er weer in te krijgen. En met succes.

Voor meer informatie: www.bionext.nl - www.biohuis.org
Publicatiedatum: