Gezocht: Kassen voor proefopstelling

Kansen voor lichtdoorlatende zonnepanelen?

Coöperatie Agrobosbouw NL wil een proefopstelling met lichtdoorlatende zonnepanelen op kassen realiseren, zo geeft René van Druenen aan. "Bij onze zoektocht naar zonnepanelen van een type dat licht doorlaat en daarmee onschadelijk is voor de groei van planten, kwamen we uit bij zonnepanelen van het Californische Soliculture. In aansluiting op onze contacten met dit bedrijf de afgelopen tijd en op hun verzoek overleggen we op dit moment met een aantal partijen over de mogelijkheden van de realisatie van een proefopstelling met deze zonnepanelen op kassen."

Tevens is de coöperatie op zoek naar een locatie voor een proefopstelling om de mogelijkheden van (het handhaven van biologische) landbouw c.q. agrobosbouw onder dit type zonnepaneel bij een zonnepark-op-poten te kunnen testen. "Dit is de primaire en innovatieve, want ook in de Verenigde Staten nog niet bedachte, doelstelling vanuit ons als coöperatie bezien.


Voor meer informatie:

René van Druenen
Coöperatie Agrobosbouw NL

Europastraat 59
6235 BT Ulestraten
06 48608362
rene.vandruenen@agrobosbouw.nl
www.agrobosbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.