Graskaas
Dit jaar gingen de koeien van biologische boerderij De Groene Griffioen vrij laat naar buiten. Op 21 april vond de zogenoemde koeiendans plaats. Door het koude en natte voorjaar was het eerder nog te nat in de wei en stond er ook niet genoeg gras. De melkproductie schiet omhoog van het verse lente gras en niet alleen de hoeveelheid maar ook de samenstelling van de melk verandert door weidegang. Als van die melk kaas wordt gemaakt, krijg je graskaas. Dus kaas van melk van het eerst lentegras. Na de eerste weidedagen hebben we volop kaas gemaakt en die kazen hebben nu lang genoeg gerijpt.De graskazen van De Groene Griffioen hebben zo'n 5 weken gerijpt. Daarnaast is de kaas van de Groene Griffioen bijzonder door de natuurkorst, het ras koeien, de verse verwerking (direct als de koeien gemolken zijn). Bewust, biologisch lekker en lokaal.
Wendela snijdt de graskaas aan.
Roomijs
Fietsers, wandelaars en andere passanten kunnen nu ook een ijsje halen bij de biologische boerderij. Bakjes met 2 bolletjes in de smaken yoghurt, chocola en natuurlijk het echte roomijs 'fiordilatte'. IJsmaker Massimo in Amsterdam maakt de ijsjes op ambachtelijke wijze met de biologische melk en yoghurt van de Weesper boerderij.De koeien staan inmiddels dag en nacht buiten en komen alleen nog maar naar binnen om gemolken te worden. Ook het jongvee staat voor het grootste gedeelte buiten. Rondom de boerderijwinkel, op de dijk bij het Muiderslot en bij ons in de polder.
De graskaas en ijsjes zijn te koop in de boerderijwinkel aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp en geopend op vrijdagmiddag van 15:00-18:00 uur, zaterdag van 10:00-16:00 uur en op dinsdagochtend van 10:00-12:00 uur. Daarnaast is onze kaas te verkrijgen bij diverse winkels, restaurants en cateraars in de regio.
Voor meer informatie: www.degroenegriffioen.nl