Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische landbouwgrond toegenomen tot 290.000 hectare

Zeldzame opleving: 500 nieuwe Finse bio-landbouwers

De toenemende vraag naar biologisch in Finland resulteert dit jaar in de grootste groei in 20 jaar tijd. Dit jaar is een achtste deel van alle landbouwgrond bestemd voor biologische landbouw, rapporteert de Finse autoriteit voor voedselveiligheid Evira.

De vraag naar biologische producten stijgt met ongeveer tien procent per jaar. Geen wonder dat dit jaar 500 Finse boeren, veelal in het westelijk deel van het land, de overstap naar biologische landbouw hebben gemaakt. Daarmee is het totale aantal biologische landbouwbedrijven met zo'n negen procent toegenomen.

Niet alleen het aantal bio-landbouwers is toegenomen, ook de oppervlakte per bedrijf neemt toe. Dit jaar heeft een biologische landbouwer gemiddeld 58 hectare landbouwgrond, een toename van bijna 2 hectare in vergelijking met vorig jaar. In totaal wordt er nu op ruim 290.000 hectare biologisch gewerkt door 5100 landbouwers. Dat is bijna 33.000 hectare meer dan vorig jaar, ongeveer een achtste van alle beschikbare landbouwgrond in Finland.

Publicatiedatum: