Bij zoekt bloem

Imkerij de Traay is blij met alle aandacht & activiteiten rondom de bij zoals onder andere de Nationale Bijentelling (20/21 april), World Bee Day (20 mei) en de ludieke acties van The Pollinators. Maar ook de aandacht die winkeliers eraan besteden, zoals een mooie presentatietafel in de winkel met boekjes over de bij, bloemenzaadjes en honing. Belangrijk is dat de consument zich bewust wordt hoe belangrijk de bijen zijn voor de bestuiving van gewassen, bomen, planten en bloemen.


Het resultaat van het belangrijke en harde werk van de bijen is natuurlijk ook dat ze heerlijke honig maken. Dus om genoeg en een divers aanbod aan honing te kunnen blijven bieden, zijn de bijen en biodiversiteit enorm belangrijk, ook voor de Traay. Om iedereen de kans te geven een kleine bijdrage te leveren, heeft de Traay zakjes BIJvriendelijk bloemenzaad laten maken, die ze inzetten via de potten honing, maar ook bij proeverijen en acties op social media. Als winkeliers interesse hebben in 'extra' zakjes bloemenzaad voor om de potten kunnen ze die opvragen door een mail te sturen naar k.vandervoorn@detraay.com. Op=op.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.