Oogstseizoen van start op Tuinderij Eemstadboerderij

Op 18 en 19 mei is het zomerseizoen 2018 van de tuinderij van de Eemstadboerderij van start gegaan. Op zaterdag 19 mei werd dat met een open dag gevierd. Naast een proeverij van groentengerechtjes en rondleidingen over de tuin, waren er activiteiten voor kinderen zoals bloemen zaaien en een insectensafari. De groenten worden namelijk op biologische wijze geteeld, wat betekent dat allerlei nuttige kriebelbeestjes voedsel en een veilige haven bij de Eemstadboerderij vinden: een klein stukje land met een grote biodiversiteit.
 

De Eemstadboerderij organiseert meerdere open dagen per jaar, waarbij er vrijblijvend kennis gemaakt kan worden met de tuin, het tuinteam én natuurlijk met allerlei lekkers dat zo vers van het land komt. Zo kan er nu bijvoorbeeld geoogst en geproefd worden van allerlei kruiden en saladegewassen en konden ook de eerste theekruiden uitgeprobeerd worden.
 

Op de volgende open dag, zaterdagmiddag 16 juni, zal het een echt smulfeest worden. Er zijn dan namelijk verse tuinbonen, peultjes, kapucijners en sugar snaps en er is ook kans op de lekkerste zongerijpte aardbeien. En wie weet, kan de bezoeker dan ook al een bos bloemen plukken van het zaadmengsel dat de Eemstadboerderij van de gemeente heeft gekregen om voor meer bijenvoedsel te zorgen. Naast de traditionele insectensafari kunnen kinderen luisteren naar het verhaal van 'Benji en de giga grote pompoen' en vervolgens zelf een pompoen verplanten en mee naar huis nemen.
 

De afgelopen weken is een mengsel van inheemse bloemen door kinderen groot en klein gezaaid. Dat zal niet alleen een prachtige omlijsting geven van de tuinderij, maar zal ook een goede leefomgeving zijn voor veel bijen en andere insecten. Dat is hard nodig ook, want er zijn steeds minder bijen en insecten, terwijl die beestjes juist zo belangrijk zijn voor de bevruchting van de gewassen en voor heel veel andere dieren. Wat voor beestjes er dan allemaal te vinden zijn op de Eemstadboerderij, kan men ontdekken tijdens de insectensafari.
 

Op 18 en 19 mei konden de tassen weer gevuld worden met het eerste oogst aandeel van dit seizoen. Het aandeel bevatte deze keer onder andere verse meiraapjes, slamix, verse kruiden, rabarber, paksoi en snijbiet.

De Eemstadboerderij wil de boer dichter bij de buurt brengen. De tuinderij is elke vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur open voor publiek.
 
De volgende open dag is op zaterdag 16 juni, van 14:00 tot 17:00. De Eemstadboerderij is te vinden aan de Koningsbergerweg, rotonde 11 in Vathorst/Hooglanderveen, achter de Citroen garage.
 
Voor meer informatie: www.eemstadboerderij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.