Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Erf tot Erf: Openhartige boerenverhalenbundel opgetekend door consumenten

"Ik was bij bio-glastuinder, daar word ik wel weer blij van"

"Een veld spruiten of bonen, dat is pas natuur", zegt boer Quirien de Vette uit Maassluis. Hij is een van de zeventig boeren die één-op-één is geïnterviewd door consumenten. Milieudefensie publiceert de vraaggesprekken vandaag in dit e-book onder de titel 'Van Erf tot Erf'. Het boek is onderdeel van een project om meer begrip te kweken tussen boeren en burgers.

Toine van den Hurk is een van de consumenten die een boer in Brabant sprak. Hij heeft dagelijks stankoverlast van de boerenbedrijven in de buurt. Toch wil hij in gesprek blijven met de boeren om hem heen. "Ik was bij een glastuinder die biologisch werkt, daar word ik wel weer blij van."Pareltjes

Veel mensen weten niet goed waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal nodig is om een stuk vlees, groente of melk op tafel te krijgen. Zo'n honderd mensen door heel Nederland meldden zich daarom via Milieudefensie aan om boeren te interviewen en met hun te praten over het boerenleven en -werk. Hoe werkt een boer? Waar loopt hij tegenaan en hoe ziet hij de toekomst van zijn bedrijf? Zij spraken met gewone melkveehouders, akkerbouwers en pluimveehouders, maar ook met biologische en bio-dynamische boeren. Hun verhalen zijn opgetekend door de consumenten die de boeren bezochten. Dit leverde zo veel authentieke pareltjes op dat Milieudefensie besloot de interviews te bundelen en te delen via het vandaag verschenen e-book.

Stappen

Milieudefensie hoopt dat boeren en consumenten elkaar beter gaan begrijpen door het e-book. "Met deze gesprekken willen we boeren en burgers dichterbij elkaar te brengen. Samen sta je sterk. Als we elkaar weer beter begrijpen en als we elkaars taal spreken, kunnen we samen werken aan een eerlijk voedselsysteem", zegt Bart van Opzeeland van Milieudefensie.
Publicatiedatum: