Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Velddemonstraties mechanische onkruidbestrijding in Noord-Nederland

Delphy organiseert in opdracht van de provincie Groningen een drietal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. Doel van de demo's is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over diverse aandachtspunten op gebied van mogelijkheden met de inzet van deze machines.

Het machineprogramma omvat onder andere machines ten behoeve van vals zaaibedbereiding, thermisch branden, schoffelen, eggen en diverse extra uitrusting voor bestrijding in de rij.


De demo's zullen plaatsvinden op SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollummerwaard (Munnekezijl) en PPO 't Kompas (Valthermond) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma heeft om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan.

Cursus mechanisatie

's Ochtends zal een praktische cursus georganiseerd worden voor telers die nieuwe machines hebben aangeschaft. Deze cursus wordt gerealiseerd vanuit de stimuleringsregeling Biologische landbouw vanuit de provincie Groningen. Telers ontvangen aandachtspunten van de diverse machines met als doel het gebruik en inzetbaarheid hiervan zo goed mogelijk te ondersteunen. Details bepalen in grote mate de effectiviteit van mechanische onkruidbestrijding. Deelnemers leren in deze praktische cursus zelf alle strategieën en instellingsmogelijkheden van de diverse machines.


Data Velddemonstraties:
 
Vrijdag 25 mei
vanaf 14.00 uur
Locatie Ebelsheerd
Hoofdweg 26
9687 PL Nieuw Beerta

Donderdag 7 juni
Vanaf 14.00 uur
Locatie Kollumerwaard
Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl

Vrijdag 8 juni
Vanaf 14.00 uur
Locatie PPO 't Kompas
Noorderdiep 211
7876 CL Valthermond
 
Delphy voert deze demonstraties uit in samenwerking met SPNA en PPO Valthermond. Delphy, SPNA, PPO Valthermond en de Provincie Groningen heten u van harte welkom op één van deze middagen.

Let op: Check voor aanvang deze pagina of de velddemo definitief doorgaat. Bij slecht weer worden de demo's verplaatst.
Publicatiedatum: