Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktaandeel 5,5% - groeit 6 keer sneller dan totale voedselmarkt

Amerikaanse bio-sector 6,4% gegroeid in 2017

Amerikaanse consumenten vulden in 2017 meer van hun boodschappenwagentjes met biologisch. Dit blijkt uit de Organic Industry Survey van de Organic Trade Association die vrijdag 18 mei gepubliceerd is.

De bio-omzet in de VS bedroeg in 2017 in totaal 49,4 miljard dollar, goed voor een nieuw record. Het betekent een stijging van 6,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. De markt voor biologisch voedsel bedroeg 45,2 miljard dollar omzet en groeide hiermee ook met 6,4%. De omzet van biologische non-foodproducten steeg met 7,4% tot 4,2 miljard dollar.

De groeisnelheid van de verkoop van bio-voedingsmiddelen lag onder het tempo van 9% in 2016. Dit was het gevolg van een opvallend trage groei in de categorie biologische zuivel en eieren. Wel blijft de groeisnelheid hiermee ruim boven dat van de totale voedselmarkt, die 1,1% aantrok. Biologisch bleef zijn inbreng in de totale voedselmarkt vergroten en is nu goed voor 5,5% van het totale voedsel dat wordt verkocht in verkoopkanalen in de VS.


Klik hier voor een uitvergroting van de tabel.

"Biologisch is een gevestigde naam geworden en iedereen heeft er aandacht voor", zegt Laura Batcha, CEO van de Organic Trade Association. "Uit ons onderzoek blijkt dat er nu gecertificeerde biologische producten op de markt zijn die alle stadia van de levenscyclus van een product of bedrijf vertegenwoordigen, van veteranen uit de industrie tot start-ups die baanbrekend zijn op het gebied van geavanceerde innovatie en die voor het eerst schapruimte krijgen. Consumenten houden van biologisch en nu kunnen nu biologisch kiezen in vrijwel elk winkelschap."


Klik hier voor een uitvergroting van de tabel.

Het onderzoek is voor de 20e keer uitgevoerd en wordt over het algemeen beschouwd als de meest uitgebreide blik op de biologische detailhandel in de VS. In 1997 bedroeg de bio-omzet slechts 3,4 miljard dollar. Alleen al in het laatste decennium is de Amerikaanse bio-markt meer dan verdubbeld in omvang. "We verwachten dat de markt voor biologisch voedsel een stabieler groeitempo zal krijgen naar mate het verder rijpt, maar het zal de groeisnelheid van de bredere voedselmarkt blijven overtreffen."

Klik hier voor meer informatie en hier om het rapport te bestellen.
Publicatiedatum: