Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schapen van bio-boer Bart Kemp slachtoffer van aanval door roofdier

Twee schapen in de buurt van Ede zijn doodgebeten, waarschijnlijk door een roofdier. Bart Kemp, biologisch boer en tevens woordvoerder van NoWolvesNL laat op Facebook het volgende bericht achter: "Helaas werden ook onze dieren het slachtoffer van een aanval door een roofdier. Het is in een koppeltje van 8 fleslammetjes die je zelf met de fles groot brengt. Ze lopen in een weitje naast ons huis, toevallig ook nog het beste afgerasterd van al onze weiden, met 3 stroomdraden en 2 hardhouten planken.

Rammetje Leo was eigenlijk een beetje een kneusje. Vanaf zijn geboorte had hij een slecht werkende sluitspier, waardoor hij veel zorg nodig had, steeds verschoond en ontsmet moest worden. Nu, na 2,5 maand werkte zijn sluitspier wel goed en was hij vrolijk met de rest.

Rudolf was een echte stoere ram. Hij groeide het best van het stel en was een echte leider. Hij was van een van een drieling en hij mocht misschien voor nageslacht gaan zorgen van de herfst.

Was het een wolf?

De schade lijkt te klein voor een wolf, maar dat is vaker geweest. Er zijn ook geen meldingen geweest in de regio over wolven zover wij weten.

Een vos?

De lammeren wegen tegen de 30 kilo en lijken veel te groot voor een vos.

Een hond is eigenlijk niet mogelijk daar

Er is dna afgenomen, dus we zullen het waarschijnlijk binnenkort horen. Wolf of vos, ons maakt het niet zo uit. We vinden het vreselijk zó dieren te verliezen in hun veilige weitje. Het voelt zó onrechtvaardig. Je voelt je zó machteloos. Vannacht maar onder een afdakje bij ze geslapen, het beest is gelukkig niet teruggekomen. We hebben helaas niet voor alle dieren stallen en nu lopen ze op 8 plaatsen. Allemaal aan de randen van de Veluwe.."
Publicatiedatum: