De koeien op Landgoed Heerlijkheid Mariƫnwaerdt zijn alweer een paar weken naar buiten toe en dat betekent dat de Graskaas Primeur weer is gemaakt. Deze kaas wordt namelijk gemaakt van de eerste melk die de koeien geven als ze na een lange winter op stal voor het eerst weer in de wei grazen. Doordat de koeien het verse, onbespoten gras met allerlei kruiden uit de weilanden eten, verandert de samenstelling van de melk. Dit geeft de Graskaas Primeur een heerlijk zachte en romige smaak.
Naast de naturel Graskaas is er dit jaar ook een 'Wilde Jonker': graskaas met brandnetel, bieslook en honingklaver. Deze kruiden geven de graskaas een frisse smaak mee. Graskaas rijpt ongeveer zes weken en is daarna volop verkrijgbaar in de Landgoedwinkel, biologische kaas- en delicatessenwinkels en diverse groothandels. Wees er snel bij, want op is op.
De 'Wilde Jonker'-kazen liggen te rijpen.
Voor meer informatie: sales@marienwaerdt.nl of 0345 680434

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Wilde Jonker is nieuwkomer met brandnetel, bieslook en honingklaver
Hij is er weer: de Graskaas Primeur
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 22 mei open dag bij biologische boerderij in de Wynzer Polder
- 2022-05-17 Drogestofprijzen biologisch voorjaarsgras 10 cent omhoog
- 2022-05-16 "Ontzettend goede compost voor het land"
- 2022-05-11 Boer Guus lanceert verse biologische grasmelk
- 2022-05-10 'Coronageitjes' moeten wennen aan drukte op Amsterdamse boerderij
- 2022-05-10 Met één maatregel red je als melkveehouder de weidevogel niet
- 2022-05-04 Hoeveel drijfmest heeft maïs op scheurgrond nodig?
- 2022-05-03 15 mei: open dag bij Veld en Beek
- 2022-05-02 "Biologisch boeren moet je durven!"
- 2022-04-29 Kunstwerken op silo's van Koeientuin Kraanswijk
- 2022-04-29 Friesland: 50.000 euro subsidie voor bescherming weidevogelnesten en -kuikens
- 2022-04-28 Henri Willig benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
- 2022-04-28 Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met €1,25
- 2022-04-26 FrieslandCampina-biologische garantieprijs €1,75 omhoog in mei
- 2022-04-22 Afrekenbare stoffenbalans moeilijk vorm te geven
- 2022-04-15 Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- 2022-04-14 Resultaten van de Kringloopwijzer 2019 en 2020
- 2022-04-13 Jonge Jersey stiertjes arriveren op de boerderij bij DID-IT
- 2022-04-13 Hoe een biologische boerderij de leegloop van het Spaanse platteland vertraagt
- 2022-04-12 Wat is het beste moment om maïs te zaaien?