Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

San Marino gaat voor volledig biologisch

Staatssecretaris van milieu en landbouw van de Republiek San Marino, Augusto Michelotti, sprak op 15 mei voor een publiek van journalisten in de voedingssector. "We hebben het vorig jaar aangekondigd en vandaag kunnen we zeggen dat het project is gestart en het doel is om het binnen vijf jaar af te ronden. Dankzij de samenwerking met twee grote biologische experts, Borri en Bizzocchi, hebben we een project ontwikkeld om alle landbouwers te erbij te betrekken want we willen dat San Marino binnen 5 jaar alleen biologisch voedsel produceert. We willen dat de hele republiek 'Bio' zal zijn, inclusief openbaar groen. Dat is een grote uitdaging."


De sprekerstafel. De tweede van links is Matteo Selleri, de derde van links Staatssecretaris Augusto Michelotti

"In april 2018 zijn we officieel begonnen met de eerste groep landbouwers. We zullen iedereen in een korte tijd bij het project betrekken. Wat dat betreft is het een voordeel dat San Marino een kleine republiek is en de tijd tussen het bedenken en uitvoeren van de ideeƫn is zeer kort. En het is gemakkelijker om iedereen erbij te betrekken."


De conferentie van journalisten uit de voedingssector

Een obstakel kan de export van biologische producten zijn, omdat San Marino geen deel uitmaakt van de huidige commerciƫle overeenkomsten. Het kan biologische producten importeren maar niet exporteren. "Maar ook dit probleem zal binnen een paar maanden worden opgelost. We zijn hierover in gesprek met Brussel", zegt de Staatssecretaris.


Tomatensaus

De conferentie 'Innovatieve landbouw en informatie, middelen en hulpmiddelen' werd georganiseerd door de journalist Matteo Selleri, tevens president van Arga San Marino (regionale vereniging van agri-food journalisten) en werd gehouden in Serravalle di San Marino bij het bedrijf Podere Lesignano.


Enkele producten van Podere Lesignano


Op de achtergrond de drie kastelen van San Marino

Contact:
Podere Lesignano
Via Dei Dativi, 73 -
Serravalle - Repubblica di San Marino
Tel.: +39 335 5708854
E mail: [email protected]
Web: www.poderelesignano.com
Publicatiedatum: