Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Claude Gruffat nieuwe voorzitter van Natexbio

Claude Gruffat is op 9 april gekozen als de voorzitter van Natexbio, een vereniging van biologische en ecologie verwerkings- en distributiebedrijven. Als voorloper in de biologische markt in Frankrijk en voorzitter van Biocoop sinds 2004 zal Claude Gruffat de plaats van Benoit Sourry gaan overnemen, die sinds 2013 aan het hoofd stond van Natexbio. Het doel van Natexbio is om de biologische verse sector in Frankrijk te vertegenwoordigen en promoten. Ze organiseren ook het Natexpo evenement, waarvan de volgende editie in september in Lyon zal plaatsvinden. 

Claude Gruffat komt uit een boerenfamilie in het Haute-Savoie. Hij studeerde af in Management en daarna werd hij agrarisch adviseur in landbouw ontwikkelingen en installaties. In de jaren '80 begon hij biologische verse producten te eten en organiseerde hij groepen voor families die de overstap naar biologisch wilden maken. Zijn eerste biologische coöperatie opende in 1993 in Blois en daarna opende hij nog meer Biocoop winkels. Hij had veel verschillende verantwoordelijkheden, waaronder voorzitter van de regio, voorzitter van het platform, en voorzitter van de gehele organisatie in 2004. Van 2006-2011 was hij ook verantwoordelijk voor het algemene bestuur,en op dit moment is hij nog manager van beide Biocoop winkels in Blois. 

Natexpo bestaat uit 3000 bedrijven die biologische groei stimuleren. Zij vertegenwoordigen zowel productie- als verwerkingsbedrijven, vooral voor gespecialiseerde winkels. De organisatie heeft 20.000 partners en een jaarlijkse omzet van €4,5 miljard. Ze hebben drie professionele vakverenigingen: SYNADIET (voedingssupplementen), SYNABIO (biologische bedrijven in de landbouwsector) en SYNADISBIO (distributeurs die gespecialiseerd zijn in biologische en dieetproducten). Ze hebben ook een nauwe relatie met Cosmebio en F.V.B. 

Publicatiedatum: