Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister

Biologischeboeren, bedrijven, professionele koks en burgers die verenigd zijn in deØkologisk Landsforening verwelkomen de nieuwe minister. De vereniging wijst hemdaarbij op verschillende politieke kwesties waarbij de minister al duidelijkiets kan betekenen voor de biologische landbouw, het klimaat en het milieu.

"We bedanken descheidende minister, Esben Lunde Larsen, voor een prettige samenwerking, diehet milieu ten goede kwam en we hopen dat we die samenwerking met de nieuweminister kunnen voortzetten. We hopen ook dat de nieuwe minister evenals EsbenLunde oog zal hebben voor de dagelijkse realiteit van de boeren – ook debiologische boeren. Zo zal een vereenvoudiging van bureaucratie en reguleringbetekenen dat de boeren zich meer kunnen richten op de ontwikkeling van hunbedrijf, en de biologische bedrijfsvoering," vindt Per Kølster.

Per Kølster wijsterop dat de huidige regering weliswaar middelen heeft vrijgemaakt voor meerbiologische landbouw, maar dat de middelen voor onderzoek, opleiding,kennisontwikkeling in de biologische landbouw en de ontwikkeling van nieuwemarkten de laatste jaren zijn gehalveerd.

De verenigingbeschouwt vooral de komende hervorming van het landbouwbeleid van de EU en deontwikkelingen in de Deense klimaatpolitiek als twee belangrijke kwestieswaarbij de minister de biologische landbouw een flinke steun in de rug kangeven.

De belangrijkerol van de landbouw zelf

Bron: okologi.dk

Publicatiedatum: