Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belangrijk om onszelf te onderscheiden van concurrentie"

Broeders Gezondheidswinkel viert EKO-certificering

Tholen - Broeders Gezondheidswinkel in Oosterhout heeft onlangs het EKO-certificaat ontvangen. Dit betekent dat minimaal 90% van het aanbod in de winkel biologisch is en dat de winkel ook op andere terreinen stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Om de certificering te vieren, was het vorige week de hele week feest. Er werden onder meer diverse proeverijen gehouden in de aan de Keiweg gevestigde winkel. "Nu de concurrentie vanuit de supermarkten toeneemt, is het belangrijk om onszelf te onderscheiden. Dat kan door middel van dit EKO-certificaat”, zo licht eigenaar Wim Melis de certificering toe.

Hij geeft aan dat Broeders Gezondheidswinkel hiermee meteen uitgedaagd werd om het assortiment goed onder de loep te nemen en nog meer bio-producten op te nemen. "We zijn lid van Gezond&Wel. Het bio-aanbod binnen dit concept is gelukkig groeiende, dus daar kunnen wij mooi het nodige uit meepikken." Het certificaat is toegekend aan het deel natuur- en dieetvoeding van de winkel. "De gezondheids- en verzorgingsafdeling valt buiten de certificering."


De proeftafels van Cocoa en Bastiaansen Bio Kaas.

Brood van 6 kilo

Zoals gezegd stonden er diverse proeverijen op de planning. Klanten konden proeven van Cocoa raw chocolate en Rabenhorst groenten- en fruitsappen (georganiseerd door UniPharma), Yogi Tea en biologische wijnen van Natrada's Organic Wine Concept. Tevens waren er demonstraties van onder meer Dr. Hauschka en Weleda. "Ook lieten we proeven van de biologische kazen van Bastiaansen Bio Kaas uit Molenschot. Dit bedrijf zit op slechts 10 kilometer van onze winkel gevestigd. En Bakkerij Zonnemaire liet proeven van biologisch brood en banket. Zij hadden speciaal voor de gelegenheid een heel groot kaneelrozijnenbrood gebakken. Onze klanten moesten het gewicht daarvan raden en degene die het dichts bij het gewicht zat, won een broodpakket ter waarde van 20 euro. Het brood bleek wel 6 kilogram te wegen."


De demonstratietafel van Weleda.

Positieve reacties

Volgens eigenaar Wim Melis reageren de klanten positief op de certificering. "We wilden door middel van deze feestweek ook de klanten mee laten genieten. Ook hebben we veel aandacht gekregen in de lokale media. Zo was ik onlangs bijvoorbeeld live op de radio te horen." De ondernemer zit sowieso niet stil. "Vorig jaar hebben we de winkel flink verbouwd. En we hebben meegedaan aan de verkiezing voor de Beste Biologische Winkel 2018. Daarin zijn we op de derde plaats geëindigd."

Voor meer informatie:

Wim Melis
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7
4901 JD Oosterhout
0162 453223
[email protected]
www.broedersgezondheidswinkel.nl