Duidelijke toename van het aantal bio-bedrijven in Zwitserland

De nieuwste cijfers van het Zwitserse bureau voor de Statistiek laten zien dat het aantal bio-bedrijven in kanton Thurgau in de afgelopen vijf jaar met bijna 18 procent is toegenomen. In kanton St. Gallen nam het aantal bio-bedrijven met bijna 10 procent toe en in kanton Graubünden stagneerde de groei licht. Dat heeft ermee te maken dat hier reeds veel bedrijven over zijn gestapt op biologische teelt, zegt Thomas Roffler, voorzitter van het 'Bündner Bauernverband'.

Wie met zijn bedrijf overstapt op biologische productie verdient beter, zegt Andreas Widmer van het 'St. Galler Bauernverband'. De reden: er is vraag naar biologische producten op de markt. Maar men loopt ook een hoger risico bij de productie, aangezien men meer afhankelijk is van de natuur en alleen natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen gebruikt mogen worden.

De trend is in de statistieken duidelijk af te lezen: het aantal biologische landbouwbedrijven neemt toe. Dat heeft echter niets met de directe subsidies te maken, benadrukt Markus Hausammann, lid van de Nationale Raad als één van de afgevaardigden van Thurgau. Want met alleen de directe subsidies kan men niet genoeg verdienen. Er is ook een markt nodig. En daarom draagt ook de consument een verantwoordelijkheid als de trend - het overstappen van conventionele landbouw naar biologische landbouw - door moet zetten, aldus Markus.

Bron: SRF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.