Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peter ziet hierdoor weer toekomstperspectief voor het bedrijf"

Nieuwe eigenaren worden ingewerkt bij Hansketien

Tholen - Peter Govers en Ina Eleveld hebben lange tijd gezocht naar geschikte opvolgers voor hun bedrijf Hansketien. Nu de overname door de nieuwe ondernemers goedgekeurd is, staat niets de overname van het bio-geitenbedrijf in Mantinge nog in de weg. "De financiering is rond en Martijn is eind april zelfs al naar de boerderij verhuisd. Liesbeth en ik zijn er de afgelopen dagen ook geweest, al doende leren we het nodige bij. Vandaag hebben we bijvoorbeeld het eerste voer voor de komende winter binnen gehaald", vertelt Monique Hospers-Brands.


Martijn kijkt toe hoe de geiten naar buiten gaan.

De drie ondernemers zijn heel blij dat Peter en Ina ook na de overname nog een tijdje mee willen draaien. "We zijn erg verheugd met deze situatie. Iedereen is wat meer ontspannen nu, al zijn we druk. De overdracht vraagt natuurlijk nog de nodige energie. Juridisch gezien dragen zij het bedrijf op 1 juni aan ons over. Dit alles doen we om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen."


Op de voorgrond: Liesbeth. Op de achtergrond kijkt Peter Govers, één van de oude eigenaren, mee.

De nieuwe ondernemers gaven in de nieuwsbrief al aan dat ze erg blij zijn met de warme wijze waarop Peter en Ina Hansketien aan hen willen overdragen. "Ook voor Peter en Ina is dit natuurlijk een bijzondere tijd. Ze hebben hier een hele tijd naartoe gewerkt en het is een proces van loslaten en afscheid nemen." Liesbeth vult Monique aan: "Het is mooi om te merken dat Peter ziet dat onze werkwijze het bedrijf toekomstperspectief biedt. Dat is een prachtig compliment."Martijn, Liesbeth en Monique pakken de overdracht heel serieus aan. Zo zijn ze ook buiten het bedrijf al bij de nodige zaken betrokken. Monique: "We lopen op alle fronten mee. Liesbeth is al bij de collegiale toetsing voor de BD-landbouwers geweest. En ze heeft een ledenvergadering van De Groene Geit bijgewoond. Ze heeft zelfs besloten om mee te gaan schrijven aan een visiestuk voor de biologische geitenhouderij."

Voor meer informatie: [email protected], www.hansketien.nl