Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We willen laten zien wat bio allemaal kan"

Denn's-filiaal geopend in Erfurt - Alnatura volgt in de herfst

In winkelcentrum 'Anger 1' is het eerste filiaal in Erfurt van de biologische supermarktketen Denn's geopend. Het aanbod aan lokale producten moet groeien. In de herfst zal ook concurrent Alnatura een filiaal in Erfurt openen. Dit filiaal moet volgens de plannen dubbel zo groot worden.

Het filiaal Denn's is 514 vierkante meter groot. Er zijn vers afgebakken bakkerijproducten verkrijgbaar, evenals verse kaas. Ook springt de koffiebar in het oog. De biologische supermarkt is maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur geopend en heeft volgens informatie van het bedrijf twaalf medewerkers.


De foto's zijn gemaakt door één van de medewerkers van Dennree die bij de opening aanwezig was.

Volgens de regiomanager Peter-Alexander Hegedüsch komen de producten van groothandels, maar ook van lokale producenten. Zo zullen twee lokale bakkerijen de bakkersafdeling beleveren. In de loop van de tijd zal het assortiment verder geregionaliseerd worden. Alle producten zijn met het Europese bio-keurmerk gecertificeerd. Talrijke producten dragen daarnaast ook nog het keurmerk van teeltverenigingen.

Peter-Alexander benadrukte de keuze aan biologische kazen (meer dan 70 soorten) en de groenten- en fruitafdeling. "We verkopen ook oude appelrassen, schorseneren en andere verse producten die niet overal verkrijgbaar zijn", zei hij. Ook wat betreft kruiden is er een 'enorme keuze'. "We willen laten zien wat bio allemaal kan", aldus Peter-Alexander. Het eigen merk 'Dennree' vormt met haar voordeligere bio-producten het instapassortiment.Op de planning staat ook een eetgelegenheid met soepen. Uiteindelijk moet er een weekkaart voor de middagpauze ontstaan.

Plastic tassen zijn bij Denn's niet verkrijgbaar, enkel papieren zakken en stoffen tassen. De zakken voor groenten worden geproduceerd uit zetmeel. Voor de koffie om mee te nemen, worden papieren bekertjes met deksels uit gedeeltelijk kunststof aangeboden. De klanten worden echter aangemoedigd om gebruik te maken van herbruikbare bekers.

Voor meer informatie: www.denns-biomarkt.de
Publicatiedatum: