"Unieke producten op de Nederlandse markt"

Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje

Your Well, the Seaweed Company, is de grootste aanbieder van Europees zeewier en altijd op zoek naar nieuwe producten. In Spanje heeft zij La Huerta Marina ontdekt een bedrijf dat sinds enige jaren in bassins zeewier teelt, en sinds kort ook biologisch gecertificeerd. Your Well heeft 3 nieuwe biologische zeewieren opgenomen van La Huerta Marina: Zeesla vlokken, Zeesla poeder en Gracilaria (knoopwier), allemaal biologisch gecertificeerd.Het bedrijf La Huerta Marina, wat 'zeetuin' betekent, is gevestigd in een natuurpark aan de Atlantische kust van Spanje. Het bedrijf richt zich op het herstel van de omgeving die vroeger gebruikt werd voor de productie van dorade (zeebrasem) en mosselen. Het probeert zoveel mogelijk natuurlijke hulpbronnen te gebruiken voor een duurzame oogst.

Zeesla

Zeesla is een groene macro alg, die kan worden gekweekt in getijden vijvers, estuaria (monding van een rivier in zee, waar brak water ontstaat) of op rotsen. De textuur is fijn en het heeft een licht bittere en zilte smaak. Zeesla komt nagenoeg overeen meet onze bekende krop sla. Het is bovendien rijk aan vitamine A, C en B, zoals vitamine B12. Het gehalte aan vetzuren, vezels, eiwitten en mineralen, zoals calcium en jodium maken het complete voeding met nagenoeg geen calorie├źn. Als smaakmaker te gebruiken in eindeloos veel gerechten, zoals sla of toe te voegen aan bijvoorbeeld peulvruchten en granen. In poedervorm een mooi alternatief voor zout vanwege de geringe hoeveelheid natrium.

Gracilaria

Gracilaria, ook wel knoopwier genoemd, is een rode macro alg met een verlaagd vetgehalte en een hoog gehalte aan vezels, mineralen en eiwitten. Het gedroogde en geteelde Gracilaria zeewier komt uit Spanje, is biologisch gecertificeerd en een heerlijke zilte smaakmaker in vele gerechten. Het is een perfecte metgezel voor vis met een intense smaak, bijvoorbeeld tonijn. Het kan ook worden gebruikt bij het koken van peulvruchten of roerei, ook ter decoratie. Een mooi gebruik is om het enkele seconden in kokende olie te frituren totdat het van kleur verandert. De smaak en textuur zijn het ontdekken waard. Gracilaria is ook de basis voor agar agar, het bekende vegetarische bindmiddel.

"Zowel zeesla poeder als Gracilaria zijn unieke producten op de Nederlandse markt en zijn beide weer goede voorbeelden van de grote diversiteit van zeewieren", aldus Kees Boender van Your Well. "Het is daarom verheugend dat nu ook duurzaam geteeld zeewier met biologische certificering een plaats gaat krijgen in de markt."

Voor meer informatie: www.yourwell.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.