Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Chinezen zeggen vlees vaarwel

Steeds meer gezondheidsbewuste Chinezen kiezen voor een vegetarische voeding, waardoor de vegan-restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten in dit dichtbevolkte land. Een toenemend aantal ondernemers hoopt te profiteren van de trend voor gezonde voeding die vaak bestaat uit vegetarische, biologische en milieuvriendelijke gerechten. 

In Shanghai, China's grootste stad, groeide het aantal vegetarische restaurants van 49 in 2012 naar ruim 100 vorig jaar. Uit een rapport van onderzoeksbureau Euromonitor blijkt dat China nog altijd 's werelds grootste markt voor varkens-, rundvlees en gevogelte is maar dat de vraag de laatste jaren wel gedaald is. 

De groeiende trend voor vegetarisme zorgt ervoor dat Chinezen vaker groenten en fruit consumeren. Momenteel wordt in China 40% van de wereldwijde groenten- en fruitproductie geconsumeerd waarin de groeiende trend voor vegetarische voeding eveneens tot uitdrukking komt. Uit de handelscijfers van de Verenigde Naties blijkt dat de Chinese import van avocado's tussen 2010 en 2016 van 1,9 naar 25.000 ton groeide, een toename van 13.000 maal. 

Volgens een studie zal de vegan-markt in China tussen 2015 en 2020 naar verwachting met ruim 17% groeien. Dit zal internationaal gezien de snelste groei zijn in deze periode en duidt op een enorme verschuiving in de consumentengewoonten in Azië. 

De website hindustantimes.com meldt dat de voorkeuren van consumenten ook beïnvloed worden door gezondheidscampagnes, zoals die van de milieugroepering WildAid die in augustus 2017 in Beijing een evenement ter promotie van vegetarisme hield. 
Publicatiedatum: