Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Legend Organic Farms koopt 5000 hectare voor bio-productie

Het grootste onafhankelijke biologische ontbijt- en snackmerk ter wereld, Legend Organic Farms, heeft 5000 hectare land in Kamsack, Canada gekocht. "Als je goed kiest, kunnen er goede dingen gebeuren", zei Arran Stephens, eigenaar van Legend Organic Farm en oprichter van Nature's Path Foods, eerder dit jaar tijdens de bekendmaking van de aankoop. Stuart McMillan, een "zeer gepassioneerde biologische teeltprofessional en en veteraan binnen de sector", wordt de manager van de locatie.

De biologische programmamanager van Nature's Path, Dag Falck, zei vorige week tijdens een interview met The Times dat het gebied, dat net oosten van Keeseekoose First Nation ligt, een "goed gebied" is om te benutten voor de biologische teelt.

Falck liet weten dat dit jaar, het tweede jaar dat Nature's Path in dit gebied teelt, het bedrijf opgezet zal worden, met een focus op de biologische teelt. Het doel is om haver in het gebied te telen, en waarschijnlijk zullen ze zich richten op specialiteiten als hennep, vlas en andere granen. 

"Biologisch is geen voorbijgaande trend. Het heeft een belangrijke plek ingenomen in het land", zei Stephens in een televisie-interview uit 1971. "Meer en meer mensen worden zich bewust van de behoefte aan voeding die vrij van schadelijke stoffen is, die echt gebalanceerd is." 

Volgens een onderzoek van de US Organic Industry Survey bedroeg de verkoop van biologische producten $47 miljard in 2016, een groei van 8 procentten opzichte van het jaar ervoor. 5 procent van de totale voedselverkoop bestaat uit biologische voeding, een zeer belangrijk cijfer voor de biologische sector.

De toegenomen vraag naar biologische producten heeft logischerwijs geresulteerd in meer vraag naar biologisch land. Als onafhankelijk bedrijf, hebben Nature's Path en de dochtermaatschappij de vrijheid om unieke, proactieve maatregelen te nemen om een biologische toekomst te realiseren. 

"De aankoop en cultivatie van grond voor de biologische teelt in Canada en de VS is een voorbeeld van onze toewijding aan de toekomst van de industrie," zegt Stephen. Om dit te kunnen doen en succesvol te zijn, hebben we een ervaren, getalenteerde en toegewijde biologische locatiemanager nodig." 

"Ik ben zeer enthousiast om bij het team van Legend Organic Farm te komen en verantwoordelijk te zijn voor de teelt van voeding die vrij zijn van schadelijke stoffen en genetische manipulatie", vertelt McMillan. "Op dit gebied zal geteeld worden met de nieuwe en meeste innovatieve methodes om een zo goed mogelijke oogst te krijgen en het milieu te beschermen."

McMillan is opgegroeid op een boerderij en zijn fascinatie voor de teelt begon daarom al op jonge leeftijd. Hij heeft Entomologie en Landbouw en Milieu gestudeerd en heeft een Master in de Wetenschappen behaald aan de Uppsala Universiteit in Zweden. Zijn professionele ervaring bevat onder biologische consulten en inspecties, gewas- en landbouwmanagement en - analyse en -onderzoek. 

"We zijn ontzettend blij om Stuart in ons team te mogen verwelkomen," liet Stephens weten. "Hij heeft zijn gehele carrière in de landbouw gewerkt en hij zal een cruciale rol spelen om ons doel om "de wereld beter achter te laten dan dat we het hebben gevonden' te verwezenlijken". 

Het gebied dat is gekozen bestaat uit 3429 al gecultiveerde hectare en 1536 hectare bossen en moerasgebied voor de conservatie van wilde dieren. Tegelijkertijd hebben ze ook een gebied van 1600 hectare gekocht dat dichtbij ligt. Op dit moment zijn ze bezig met een transitieprogramma van 36 maanden om dit land gecertificeerd biologisch te maken.

Veel van Nature's Path biologische granen komen van oorsprong uit de Canadese Prairies en het middenwesten van Amerika. Deze nieuwste aankoop zorgt ervoor dat geschikt land wordt gebruikt om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar biologische producten.

Nature's Path Organic Foods is een familiebedrijf dat gecertificeerde biologische en non-GGO ontbijt en snackproducten verkoopt in winkels in meer dan 50 landen ter wereld. Gebaseerd op de pilaren sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid en financiële gezondheid werkt Nature's Path ijverig aan het steunen van de gemeenschap en de gezondheid van de planeet.

Onder de merken van het bedrijf vallen Nature's Path, Love Crunch, Qi'a, Quye Pasa, Flax Plus en EnviroKidz.

Het bedrijf is opgericht in 1985 en het hoofdkantoor staat in Richmond, Brits Columbia. Bij de vier locaties in Canada en de Verenigde Staten werken honderden gewaardeerde werknemers. 

Bron: Kamsack Times
Publicatiedatum: