Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ongezonde producten willen we uitbannen"

Fotoreportage Bio Proeflokaal: 'Gezond en bewust eten in 2025'

Tholen - Afgelopen vrijdag organiseerde de Smaakspecialist het Bio Proeflokaal 2017 in 'BlueCity' (het voormalige zwemparadijs Tropicana). Het onderwerp was 'Gezond & bewust eten in 2025'. Isabel Boerman van de Hippe Vegetariër was in aanloop van het evenement al in gesprek gegaan met vijf experts uit de foodbranche. Een aantal van hen deelde deze middag hun eigen visie en bevindingen hierover.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Maarten de Leng, sinds 1 januari toegevoegd aan de directie, gaf allereerst de microfoon aan Pieter Dirven, oprichter van de Smaakspecialist. "De Smaakspecialist is continu onderweg om verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken. Om de bewustwording omtrent verantwoord en lekker eten te vergroten speelt kennis- en inspiratiedeling een belangrijke rol", aldus Pieter. Hij gaf onder meer aan dat de ontwikkelingen binnen health food snel gaan. "Maar wat zijn hypes en trends, welke ontwikkelingen zijn blijvend en welke behoefte heeft de 'klant op straat'? Om dit in kaart te brengen hebben we met het hele team van de Smaakspecialist verschillende onderzoeken uitgevoerd, zowel kwalitatief als kwantitatief, waaronder een 360 graden visie op het onderwerp 'Gezond & bewust eten in 2025'." Sandra Vissers, medewerkster van de Smaakspecialist, presenteerde de belangrijkste bevindingen vervolgens aan de aanwezigen.

Pieter is zelf geen fan van 'marketing', maar beseft zich zeker dat een mooie aansprekende verpakking wel meewerkt. De producten van de Smaakspecialist zijn inmiddels in 20 landen beschikbaar. De missie is duidelijk: "De wereld een beetje mooier maken en meer mensen biologisch laten eten en daarnaast ook gezond te laten eten. Onze producten worden meer en meer gezond, ongezonde producten willen we uitbannen."

Daan de Wit, journalist en auteur van het boek 'Weet wat je eet' trapte de middag af. Hij liet zijn visie zien en deelde zijn kant van het verhaal zien en zijn bevindingen van de afgelopen jaren. Hij heeft dit als onafhankelijk persoon in één boek samengevat en heeft de aanwezigen deze middag een klein inkijkje gegeven in het boek.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Vervolgens kwam Isabel Boerman aan het woord, zij is het gezicht achter de Hippe Vegetariër (foodblog). Isabel is een dame met een duidelijke visie op hoe volgens haar gezond en bewust eten er in 2025 uit zal zien. Meer groenten en minder vlees, zo ziet het menu er in 2025 uit als het aan Isabel ligt.Maarten de Leng heeft vervolgens het deel van biologische boer Gerjan Snippe overgenomen, hij was helaas afwezig. Gerjan heeft de ambitie om een nieuw soort boer te zijn. En door gebruik te maken van nieuwe techniek en het creëren van een korte keten wil hij biologisch steeds beter beschikbaar maken en er voor zorgen dat het kostprijsverschil met niet-biologische producten kleiner wordt. Er werden geitenwollensokken uitgedeeld, Gerjan ziet deze sok als een geuzenpenning.

De spreekster erna was Saraï Pannekoek, een jonge sportdiëtiste. Zij gaf aan dat duurzaamheid in de sportwereld nieuw is. Zij werkt met vele topsporters en haar sterke focus is dan ook gedragsverandering. Ze gaf een paar voorbeelden van hoe ze met kleine en simpele 'challenges' toch een groot verschil kan maken.


Saraï Pannekoek.

Vervolgens vertegenwoordigde Maarten de Leng nog de Smaakspecialist. Hij legt uit hoe de impact concreet gemaakt wordt en laat ons dit zien door een kijkje te geven in het impactreport van 2017. Hij laat zien waar de Smaakspecialist nu staat en wat de ambities zijn.

Als laatste spreekster kwam Makkie Mulder aan het woord. Zij is de oprichtster van Delicious en gaat haar laatste werkweek in om vervolgens van haar pensioen te mogen genieten. Haar drijfveer is om mensen te inspireren om van elke maaltijd een feestje te maken. "Delicious maakt zich sterk voor mensen die van koken houden, maar houden zich daarnaast ook bezig met de snelle maaltijden. Ze spelen daarmee in op de markt", aldus Makkie. Ze is trots op het blad en op de recepten die erin staan en heeft in haar carrière zeker een verschuiving gezien, "het valt soms gewoon op dat er steeds minder vlees in de gerechten wordt verwerkt."Na de presentaties van alle sprekers was er gelegenheid tot borrelen onder het genot van biologische hapjes. Wat duidelijk naar voren kwam deze middag is dat er verwacht wordt dat in 2025 de consument minder vlees en meer groenten zal eten. De komende tijd volgen nog meer artikelen in Biojournaal naar aanleiding van deze middag.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.desmaakspecialist.nl