NWO investeert ruim half miljard in kennis

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) draagt 550 miljoen euro bij aan het Kennis- en Innovatiecontract 2018-2019. 

Van deze bijdrage wordt 272 miljoen euro besteed aan onderzoek waar ook bedrijven significant aan meebetalen. Er wordt 278 miljoen euro besteed aan activiteiten voortkomend uit de topsector-roadmaps. Voor praktijkgericht onderzoek is 12 miljoen euro gereserveerd, voor onderzoeksfaciliteiten en ICT 100 miljoen euro en voor onderzoek aan NWO-instituten 60 miljoen. Daarnaast bestaat 80 miljoen euro uit vrij onderzoek gericht op topsectoren en bedragen de uitvoeringskosten 26 miljoen.

Onder de bestedingen vallen onder meer bijdragen aan radicale veranderingen van de huidige voedselsystemen, kennisontwikkeling en
innovaties die bijdragen aan een overgang naar robuuste, duurzame productiesystemen en een klimaat-neutrale, circulaire en biobased economie. Voor de overgang naar robuuste duurzame voedselsystemen moeten onderwerpen als bodem, grondstoffeneffici├źntie (energie, water, mest), groene grondstoffen, (plantaardige) alternatieve eiwitbronnen, mechanisatie, verwerking en transport, voedselverspilling, plantgezondheid en dierenwelzijn in samenhang worden bekeken.


Bron: NWO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.