Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nestlé koopt biologische vitamineproducent Atrium

Nestlé heeft de Canadese vitamineproducent Atrium Innovations, eigenaar van het USDA-gecertificeerde merk Garden of Life, overgenomen. Met de acquisitie is een bedrag van 2,3 miljard dollar gemoeid. Atrium is een van de snelstgroeiende biologische voedingssupplementenbedrijven ter wereld.

Volgens Nestlé past Atriums business model en merkenportfolio goed bij haar eigen "op onderzoek gestaafde voedingsoplossingen voor consumenten, patiënten, doktoren en andere partners in de gezondheidszorg." Atrium zal ook na de overname als onafhankelijke divisie binnen Nestlé Health Science blijven opereren. 

Brian Ray, directeur van Atrium is tevreden met deze stap. "Dit is een signaal dat USDA-gecertificeerde voeding klaar is om de overstap naar 's werelds meeste huishoudens te kunnen maken. Nestlé heeft geen plannen om ook maar iets aan onze werkwijze te veranderen. Het fundament blijft staan. De levensmiddelengigant heeft oog voor onze kernwaarden en maakt zich hard om onze missie voort te zetten." 

Aan de consumentzijde zijn overigens wel kritische geluiden te horen. Duizenden klanten van Garden Of Life-producten hebben hun ongenoegen over de verkoop al op social media geuit.

Bron: Natural Products Global
Publicatiedatum: