16-17 januari: Organic Processing Conference

Zuid-Korea als inspiratie voor nieuwe businessmodellen

De Organic Processing Conference (16 en 17 januari in Zwolle) heeft een bijzondere spreker uit Zuid-Korea naar Nederland weten te halen. Mrs Ji Young Moon vertelt je alles over Hansalim, een biologische consumenten-producenten coöperatie in Zuid-Korea, met maar liefst 540.000 families die lid zijn en een omzet van 362 miljoen dollar. Het bijzondere aan Hansalim is dat het een beweging is die de landelijke en de stedelijke gebieden verbindt.
Het model is gebaseerd op wederzijds vertrouwen tussen producenten en consumenten, waarbij de boer verantwoordelijk is voor gezond voedsel en de consument voor een goede vergoeding voor de boer, inclusief een duurzame verzorging van natuur en landschap.

Wat kunnen wij leren van coöperaties zoals die van Hansalim en hoe kunnen dit soort modellen bijdragen aan een duurzame economie? Ji Young Moon is een van de vele (nog) jonge mensen die sinds 7 jaar haar werk en een belangrijk deel van haar leven verbindt aan de coöperatie. Zij neemt deelnemers aan de conferentie mee in het prikkelende verhaal van Hansalim. Naast Ji Young Moon zijn er veel andere sprekers. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.