De Organic Processing Conference (16 en 17 januari in Zwolle) heeft een bijzondere spreker uit Zuid-Korea naar Nederland weten te halen. Mrs Ji Young Moon vertelt je alles over Hansalim, een biologische consumenten-producenten coöperatie in Zuid-Korea, met maar liefst 540.000 families die lid zijn en een omzet van 362 miljoen dollar. Het bijzondere aan Hansalim is dat het een beweging is die de landelijke en de stedelijke gebieden verbindt.
Het model is gebaseerd op wederzijds vertrouwen tussen producenten en consumenten, waarbij de boer verantwoordelijk is voor gezond voedsel en de consument voor een goede vergoeding voor de boer, inclusief een duurzame verzorging van natuur en landschap.

Wat kunnen wij leren van coöperaties zoals die van Hansalim en hoe kunnen dit soort modellen bijdragen aan een duurzame economie? Ji Young Moon is een van de vele (nog) jonge mensen die sinds 7 jaar haar werk en een belangrijk deel van haar leven verbindt aan de coöperatie. Zij neemt deelnemers aan de conferentie mee in het prikkelende verhaal van Hansalim. Naast Ji Young Moon zijn er veel andere sprekers. 

Schrijf je hier in om zeker te zijn van deelname.