Tholen - De vierde en laatste BioBorrel van 2017 zal dinsdag 19 december plaatsvinden (Pakhuis de Zwijger in Amsterdam). "We hebben nu al aanmeldingen binnen vanuit 60 verschillende bedrijven. De zaal raakt al goed vol, maar aanmelden kan zeker nog", vertelt mede-initiatiefnemer Thomas van Hasselt. "Het doel van de BioBorrel is om meer interactie en discussie in de sector teweeg te brengen. Ik geloof in de biologische sector, maar ben er van overtuigd dat we door samenwerking meer en sneller vooruitgang kunnen boeken."


Biojournaal maakte van de tweede editie van de BioBorrel een uitgebreide fotoreportage en zal ook aanstaande dinsdag weer aanwezig zijn.

Hij is er van overtuigd dat de informele BioBorrel zeker bijdraagt aan meer interactie en discussie binnen de branche. "We hebben een leuke reeks met interessante sprekers neergezet. Tijdens de eerste editie vertelde Bionext-directeur Bavo van den Idsert over de algemene trends en verwachtingen in biologisch. Hans van Mierlo ging namens Ekoplaza/Udea in op de ontwikkelingen rond de bio-speciaalzaak versus de mainstream en bio-boer Kees van Zelderen vertelde dat we biologisch als een middel moeten zien, niet als doel. De biologische werkwijze draagt bij aan verduurzaming en een beter milieu. Daar moeten we als sector veel meer mee doen."

In de derde editie van de borrel vertelde Michaël Wilde namens Eosta over het principe true cost accounting en gaf Niels Back van Triodos Bank tips over de financiering voor startende bio-bedrijven. Dinsdag 19 december is financieel geograaf en hoogleraar Ewald Engelen de hoofdspreker. Hij zal zijn uitdagende visie geven op de positie van de bio-wereld in financieel-economisch perspectief, voor consument, bio-sector en overheid. Tevens zal hij, in lijn met de vorige BioBorrel, verder ingaan op het 'true cost accounting' principe.

De BioBorrel start om 18:00 uur. In het tweede deel van deze eindejaars-editie willen Eymert en Thomas graag samen met de aanwezigen de verdere richting van de BioBorrel bespreken. Aansluitend aan de discussie wordt de aanwezigen mede dankzij de Vrienden van de BioBorrel een drankje aangeboden. Wie tijd en zin heeft, kan daarna tegen 20:00 uur met andere aanwezigen blijven eten bij het eetcafé van Pakhuis De Zwijger.

Aanmelden kan nog. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.