Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pop-up de Smaakspecialist in duurzame hotspot BlueCity Rotterdam

15 december: Bio Proeflokaal over gezond en bewust eten in 2025

Op 15 december vindt er een bijzondere editie van het Bio Proeflokaal plaats in BlueCity Rotterdam. De Smaakspecialist, initiatiefnemer van het Bio Proeflokaal, neemt tijdens deze pop-up-editie genodigden mee in het vraagstuk 'Wat is gezond en bewust eten in 2025?'. Sprekers zoals Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër, voormalig hoofdredacteur van Delicious Makkie Mulder en wetenschapsjournalist Daan de Wit delen hun kijk op dit thema met het publiek. De Smaakspecialist, bekend van biologische merken als BioToday, Smaakt en RAW Organic Food, is wil verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk maken. Om de bewustwording omtrent verantwoord en smaakvol eten te vergroten speelt kennis- en inspiratiedeling een belangrijke rol. Met het Bio Proeflokaal laat de Smaakspecialist mensen letterlijk kennismaken met de wereld van biologische voeding. Ditmaal in de vorm van een inspirerend evenement op 15 december met het thema 'Gezond en bewust eten in 2025'. 

Duurzame voeding in de toekomst

De ontwikkelingen binnen health food gaan snel. Maar wat zijn hypes en trends en welke ontwikkelingen zijn blijvend? Om dit in kaart te brengen heeft de Smaakspecialist verschillende onderzoeken uitgevoerd, waaronder een kwalitatief en een kwantitatief onderzoek. Daarnaast is er een 360 graden blik geworpen op het onderwerp 'Gezond en bewust eten in 2025' door samen met Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër in gesprek te gaan met 5 experts uit de foodbranche. Deze sprekers zullen live aanwezig zijn bij het Bio Proeflokaal om hun visie te delen.

Impactreport

De Smaakspecialist stelt het leveren van maatschappelijk toegevoegde waarde centraal in haar onderneming. Hierbij gaan business en impact hand in hand. Om dit concreet te maken heeft de Smaakspecialist een aantal impactprojecten geïnitieerd, zoals het lesprogramma Kidsproef, foodplatform Organic Kitchen en pop-up concept Bio Proeflokaal. Dit jaar heeft de Smaakspecialist voor het eerst een impactreport opgesteld om de gerealiseerde impact van het afgelopen jaar inzichtelijk te maken.

Maarten de Leng, directeur commercie en duurzaamheid bij de Smaakspecialist: "De interessante resultaten die uit onze onderzoeken zijn gekomen, ons impactverhaal en de dilemma's die wij daarbij tegenkomen, gaan wij tijdens het Bio Proeflokaal delen. Een mooie manier om samen met onze partners het jaar af te sluiten en geïnspireerd het nieuwe jaar in te gaan."
 

Bio Proefmenu bij Eefje

Naast het event wordt er vanaf morgen tot en met vrijdag 15 december 2017 bij Eefje in Rotterdam een speciaal Bio Proefmenu geserveerd. Eefje is een (afhaal)restaurant waar de nadruk ligt op snel, gezond en bewust eten. Maarten: "Restaurant Eefje kookt elke dag verse en verantwoorde maaltijden. Dat past bij wie wij zijn. Het Bio Proefmenu is een leuke en laagdrempelige manier om mensen ook eens kennis te laten maken met een biologische maaltijd." Je kunt het Bio Proefmenu afhalen, of lekker aan tafel bij Eefje eten. Bovendien ontvang je een leuk biologisch presentje als je van tevoren reserveert.

Er zijn nog enkele plekken voor het Bio Proeflokaal beschikbaar. Wil je er bij zijn 15 december? Stuur dan een mail naar [email protected]

Voor meer informatie: www.bioproeflokaal.nl
Publicatiedatum: