Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe stopt met bio-winkels Temma

Rewe beëindigt na bijna acht jaar de poging om onder de naam Temma een eigen keten van puur en alleen bio-filialen op de Duitse markt uit te rollen. Dat schrijft Proplanta.de op haar website. 

Zeven van de negen bestaande filialen zullen eind januari gesloten worden, deelde een woordvoerder van Rewe afgelopen woensdag mee.De twee Temma-filialen in Keulen zullen aan een voormalige Rewe-manager verkocht worden en als bio-vakhandel onder de oude naam voortgezet worden. Daarover berichtte onlangs de plaatselijke krant 'Kölner Stadt-Anzeiger'.

De Rewe-woordvoerder kondigde aan dat de handelsketen zich er in de toekomst op wil concentreren het bio-aanbod in de 'normale' Rewe-supermarkten uit te breiden. Daarbij zal Rewe ook teruggrijpen op de bij Temma opgedane ervaringen.

Reeds in de afgelopen twee jaar heeft de handelsketen uit Keulen het aantal artikelen dat onder het eigen merk 'Rewe Bio' wordt aangeboden met bijna 100 verhoogd naar circa 600 artikelen. De zaken gaan goed. In de afgelopen vier jaar is de omzet die behaald werd met het eigen merk met 70 procent toegenomen, benadrukte de woordvoerder. 

Het eerste Temma-filiaal werd in november 2009 in Keulen geopend. Inmiddels zijn er in totaal negen filialen in Keulen, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Frankfurt en Bad Homburg. Aan alle Temma-medewerkers wordt een nieuwe functie binnen Rewe aangeboden, kondigde de woordvoerder aan.
Publicatiedatum: