Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

27 januari 2018: open dag Warmonderhof

Op de enige rijks-erkende biologisch-dynamische landbouwschool van Europa, Aeres Warmonderhof, zitten bevlogen studenten met een heel specifieke droom: boer worden. De school houdt zaterdag 27 januari 2018 een open dag voor jongeren én volwassenen die ook dromen van een toekomst waarin ze hoofd, hart en handen kunnen inzetten voor een duurzame toekomst. Met deze opleiding voldoet Aeres Warmonderhof aan de grote vraag naar alternatieven voor de reguliere landbouw. Biologisch-dynamische landbouw is de landbouw van de toekomst. Het gezond omgaan met bodem, plant en dier, en de gesloten kringloop daartussen, staat in de bd-landbouw op nummer één. Gezien het karakter van de school schrijven veel studenten zich in die een hogere opleiding hebben dan vereist voor een mbo. 

Programma

De Open Dag biedt jongeren en volwassenen houvast in hun oriëntatie op een toekomst als biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, akkerbouwer of fruitteler of stadsboer. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen door studenten, informatiesessies over de voltijd- en de deeltijdopleiding, een bioscoop vol filmpjes, kraampjes van docenten, boeren, de Woonderij en oud-studenten met hun bedrijf. Inschrijven wordt op prijs gesteld. Dat kan via de website. Er zijn twee inloopmomenten: 10.30 en 13.00 uur.

Werkwijze BD-boer 

De BD-boer boert op een manier die de bodem en de dieren niet uitput, zodat er ook nog een toekomst is voor de generaties na ons. Een biologisch-dynamische boer heeft vaak rechtstreeks contact met de burgers die zijn of haar voedsel eten. Van een BD-boer worden sociale, leidinggevende, ondernemende en uitvoerende kwaliteiten gevraagd. In de opleiding is mede daarom veel aandacht voor de ontwikkeling van de mens achter de student, in relatie tot de wereld om hem of haar heen. Zeker in de biologisch-dynamische sector wordt gewerkt met alternatieve eigendomsconstructies voor land, met korte afzetketens en er worden doorgaans hogere prijzen betaald voor biologische of biodynamische producten. Aeres Warmonderhof leert deze boeren van de toekomst de vaardigheden die ze nodig hebben in een veranderende landbouwwereld. 

Inrichting opleiding

De voltijdopleiding voor jongeren wordt gegeven op mbo-niveau 3 en 4 en is een combinatie van leren, wonen en werken. Studenten wonen op het erf bij de Hofboerderijen, de school staat ernaast. De deeltijdvariant voor volwassenen wordt gegeven op mbo-niveau 2 en 3 en combineert leren en werken. De studenten zijn één dag per week op school en werken twee dagen op een externe bio-boerderij naar keuze. 

Aanmelden voor de open dag kan via www.warmonderhof.nl.
Publicatiedatum: