Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yvon Jaspers opvallende keuze van selectiecomité

Nuffield Farming scolarship voor bio-akkerbouwer Chris Antuma

Zes Nederlanders uit de agrarische sector zijn geselecteerd voor een Nuffield Farming scholarship 2018. Deze wordt wereldwijd uitgereikt aan circa 70 boeren die het in zich hebben om toonaangevend in hun sector te worden. Personen die op dit moment al hun nek uit steken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf.

Biologisch akkerbouwer Chris Antuma is één van de zes Nederlanders die hiervoor is geselecteerd. Hij runt samen met zijn vrouw een bedrijf in het Vechtdal in Overijssel, waar hij biologische groenten en medicinale wortelkruiden teelt.

Met dit Nuffield scholarship krijgt Chris de kans om zichzelf en daarmee zijn bedrijf en sector verder te ontwikkelen. Komende 1,5 jaar verblijft hij net als de andere geselecteerde Nederlandse agrariërs 6 weken in het buitenland om zich te verdiepen in een studieonderwerp naar keuze. Naast hun eigen bezoeken aan het buitenland laten de 6 Nederlandse scholars op hun beurt aan buitenlandse boeren de ins en outs van de Nederlandse landbouw zien. Voor Chris wordt het Nuffield scholarship een zoektocht naar het sluiten van lokale kringlopen (grond, mest en arbeid), het creëren van een jaarrond bouwplan en het vervangen van diesel door groene energie.

Het doel van een Nuffield scholarship is om mensen te ontwikkelen tot personen die zich onderscheiden in de landbouw. Het werd ooit opgestart door de Engelse Lord Nuffield. Het Nuffield-netwerk bestaat nu uit ruim 1800 boeren over de hele wereld. In Nederland wordt het initiatief onder andere ondersteund door Rabobank, Privon, de provincies Utrecht en Overijssel en Global Dairy Farmers.

Een opvallende keuze van het Nuffield selectiecomité is om ook Yvon Jaspers een Nuffield Scholarship toe te kennen. Yvon gaat tijdens haar Nuffield scholarship op zoek naar internationale collega's en pioniers die het gelukt is hun agrarisch verhaal aan de man te brengen.

Voor meer informatie: www.nuffield.nl
Publicatiedatum: