Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ekoplaza redt 2.000 kg bananen

Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling

In het voorjaar kwamen Hutten en Ekoplaza met een nieuw product tegen voedselverspilling; een bananenbrood van bananen die anders werden weggegooid. 

Dit product is met enthousiasme ontvangen en heeft ervoor gezorgd dat er bijna 2.000 kg aan bananen is gered. Na dit succes zijn Hutten en Ekoplaza weer samen gaan zitten om nog meer voedselverspilling tegen te gaan. Het is wederom gelukt om groente en fruit, dat eigenlijk niet meer geschikt is voor verkoop, maar nog uitstekend voor consumptie, om te zetten in twee banketproducten: de bietenbrownie en de wortelmuffin.

De bieten en de wortels zijn afkomstig van Green Organics. Zij werken samen met telers, maar verpakken ook diverse groenten. De wortels die Ekoplaza gebruikt voor de wortelmuffin zijn uitvalproducten uit de verpakkingslijn van Green Organics. Alles wat een lelijke vorm heeft of afgebroken is, wordt gewoonlijk afgedankt als veevoer. Terwijl dit product eigenlijk nog prima is. 

De rode bieten zijn de overblijfselen van te kleine bietjes, niet geschikt voor normale verkoop. Ook deze hebben vaak een laagwaardige bestemming, maar passen prima in bijvoorbeeld een rode bietenbrownie. Met deze introducties wordt er weer een stap gezet in het voorkomen van voedselverspilling.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum: