Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bio vormt geen niche meer"

In 2025 moet kwart Zwitserse landbouw bio zijn

Het is de bedoeling dat een kwart van de Zwitserse landbouwbedrijven tot 2025 overgestapt zal zijn op biologische landbouw. Dat hebben de gedelegeerden van Bio Suisse met de strategie 'Avanti 2025' besloten tijdens hun herfstbijeenkomst in Olten.

"Bio vormt geen niche meer, maar wordt steeds belangrijker bij productie, verwerking, handel, consumptie en in de maatschappij", legt Daniel Bärtschi, directeur van Bio Suisse, uit naar aanleiding van de herfstbijeenkomst. "Met Avanti 2025 hebben we ons daarom duidelijke, ambitieuze doelen gesteld voor de ontwikkelingsfase tot 2025." Avanti 2025 volgt de verenigingspolitiek van 2008 op en zal in de komende jaren als leidraad dienen voor de activiteiten van de verenigingsleden.

15% bio-marktaandeel

De strategie tot 2025 stelt ten doel dat meer dan 25 procent van de Zwitserse landbouwbedrijven bio-gecertificeerd worden (2016: 13,2%), waarvan meer dan 95 procent volgens de richtlijnen van Bio Suisse. Men wil dat minstens duizend licentienemers of marktgebruikers werken met 'der Knospe', het keurmerk van Bio Suisse (2016: 885) en het marktaandeel van biologische producten aan de Zwitserse levensmiddelenmarkt moet minstens 15 procent gaan bedragen (2016: 8,4%).
Publicatiedatum: