"Alex van Hootegem: "Wereldwijde community nodig"

"Middelenverbod helpt ontwikkeling mechanische onkruidbestrijders"

Dat er mogelijk een verbod volgt op bepaalde bestrijdingsmiddelen, kan de ontwikkeling van mechanische onkruidbestrijders wel eens ten goede komen, zegt Alex van Hootegem van biologisch akkerbouwbedrijf 't Meulwaeter in Kruiningen in gesprek met BNR Nieuwsradio. Zelf maakt hij gebruik van een onkruideg, een machine die met name op jong, kiemend onkruid goed tot zijn recht komt. "Je kunt hem zodanig instellen dat hij net het onkruidplantje eruit kiepert en het cultuurplantje laat staan."

Technologische ontwikkelingen in de mechanische onkruidbestrijding volgen elkaar in rap tempo op. Met geavanceerde cameratechnieken en sensoren kunnen machines tegenwoordig goed het onderscheid tussen het gewas en het onkruid maken. Om dit proces te versnellen, is er volgens Van Hootegem een wereldwijde community nodig, waarin "ieder die op een eigen manier naar onkruidbestrijding kijkt" met eigen oplossingen komt. Volgens de akkerbouwer sta je dan sterker tegen de lobby van de producenten van de grote chemische onkruidverdelgers. 


Bron: BNR Nieuwsradio 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.