Ook dierenleed bij productie Italiaanse biologische kaasspecialiteiten

Veel koeien die gemolken worden voor Parmezaanse en Grano Padano kaaskomen nooit in de wei en leven vaak onder slechte omstandigheden. Dat blijkt uit onderzoek van internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming(CIWF). CIWF filmde magere en kreupele koeien op vieze betonnen vloeren. De dieren hadden vaak verwondingen en gezwollen uiers. Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: "Deze kazen worden gepromoot als 'ambachtelijke Italiaanse topkwaliteit', maar dat staat inschril contrast met het leven dat de koeien hebben. Zonder goed dierenwelzijn kun jeniet spreken van kwaliteit." CIWF roept met de campagne #NietOpMijnPasta consumentenin heel Europa op per e-mail aan de Italiaanse producenten te vragen de koeien in de wei telaten en hun stallen te verbeteren. 

CIWF bezocht negen bedrijven, waaronder één biologische, waar melk wordt geproduceerd voorParmezaanse kaas en Grana Padano. De omstandigheden op de bedrijven waren vergelijkbaar.De dieren stonden op veelal op vieze betonnen vloeren en kwamen nooit in de wei. 

Bron: CIWF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.