"Nooit meer brood van gisteren hoeven eten"

Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis

Tholen – Het was voor ondernemer Erwin Miedema een grote bron van ergernis. Dat je eigenlijk brood van gisteren zit te eten, terwijl je weet dat het brood kakelvers en wel achter de deur van de bakker ligt, maar daar geen beroep op kunt doen omdat de bakkerij nog niet open is. Anders na werktijd nog even snel naar de bakker gaan biedt ook geen soelaas. Grote kans dat je misgrijpt of dat het brood er al de hele dag heeft gelegen. Met de brood-, bak- en brengservice van Bready is dat nu verleden tijd. 

"Met dit concept wil ik zo het brood van vandaag voor de consument ontsluiten. Alles om een goede start van de dag te faciliteren, vers uit de oven bij je thuisgebracht", aldus Erwin. De oplossing is even simpel als doeltreffend. Er komt ook vraag uit de biologische hoek, bevestigt hij. Klanten kunnen via de website van Bready tot middernacht brood en aanverwante producten, zoals krentenbollen, bestellen. Iets na twaalven gaan de producten de oven in om vers te worden afgebakken. Vanuit het depot worden de broodwaren centraal uitgestuurd. Tussen 06:00 en 07:00 hangt een fietskoerier de bestelling vervolgens aan de deurklink of brievenbus van de klant. Daarmee wordt voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan. 

"We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om ons businessmodel te perfectioneren. Het vinden van de juiste IT-infrastructuur en het opzetten van een logistiek netwerk, wat begint bij de bakker en eindigt bij de fietskoerier, was nog een behoorlijke kluif", vertelt Erwin, die het proces samen met zijn vrouw en compagnon Kirsten Zwart de afgelopen maanden achter de schermen vormgaf.Bready is inmiddels live in Haarlem. Andere postcodegebieden volgen stap voor stap. "De bedoeling is dat het concept zich als een olievlek uit gaat breiden." Of de bakkerij dat aankan? "Onze bakker kan wel wat hebben", lacht Erwin. Bready werkt samen met Bake Five, een coöperatie van zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland die onder de vlag van Amarant Bakkersholding opereren. Produceren op grote schaal ligt daarmee binnen handbereik. 

"De reacties zijn positief en het is inmiddels een veelgehoorde suggestie of we ook niet met biologische componenten aan de slag zullen gaan. Dat ligt zeker in de lijn der verwachting, maar daarvoor dienen we eerst nog op te schalen", blikt de ondernemer alvast vooruit. 

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.